Devamını Oku »

Kitap Adı: Adalet Taarruzda 2
Yayınevi: Boran Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Boran Yayınları olarak Ağustos 2019 tarihinde Adalet Taarruzda, Söz Adalet Savaşçılarında kitabını yayınlamıştık. Faşizmin, Halkın Avukatlarının yargılan­maya çalıştığı ancak tam tersine Halkın Avukatlarının faşizmi yargıladığı mah­kemelerdeki avukat savunmalarından oluşan bir kitaptı Adalet Taarruzda, Söz Adalet Savaşçılarında kitabı.

Halkın Avukatlarının mahkemlerde faşizmi yargılaması, oluşan avukatlık ge­leneğinin, yaratılan değerlerin, devrimci avukatlığın, Halk Hukuk Bürosu tarihinin bir sonucudur. 

Halkın Avukatları bu tarihe sahip çıkarak çıkıyor faşizmin karşısına. Önce devrimcilerin avukatlığını yaparak, devrimcileri savunarak, devrimciliği savuna­rak çıktılar faşizmin karşısına. Sonra Halkın Avukatları kendileri çıktı faşizmin mahkemelerinde kürsülere. 

Adalet Taarruzda kitabının ikinci cildi olan bu kitap Halkın Hukuk Bürosu’nun tarihini anlatan bir fotograf albümüdür. 

Halkın Hukuk Bürosu’nun kurulduğu günden bugüne Halkın avukatlığı, dev­rimci avukatlık geleneğinin yaratıcısı oldu.

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen Amerikancı faşist darbenin ardından kurulan mahkemelerde yasa ve hukuk tanınmadı. Halkın Hukuk Bürosu böyle bir süreçte ortaya çıktı ve Devrimci Sol Ana Davasında avukatlık yaptı. 

Halkın Hukuk Bürosu kurulmasıyla birlikte faşist cuntanın en büyük yargıla­malarından biri olan Devrimci Sol Ana Davasında savunmanlığı üstlendiler. Bu dönemde avukatların bazıları henüz yeni mezun olmuş veya stajyerdiler. 

Burada başlayan devrimcilerin avukatlığı, meşruluğu savunma geleneği süreç içerisinde devrimci avukatlık geleneğine dönüştü. Artık Halkın Avukatları sadece devrimcilerin avukatlığını yapmakla kalmadı, devrimci avukat oldular.

Bugün bu gelenek sürmektedir ve bunun bedeli ödenmektedir. Halkın Avu­katları çıkarıldıkları mahkemelerde toplam 159 yıl ceza aldılar ve ayrıca başka davaları da sürmektedir. 

Faşizmin hiçbir baskısı devrimci avukatları teslim alamadı. Gelenek sürüyor, gelenek büyüyor.
Boran Yayınları olarak “Adalet Taarruzda, Fotograflarla Halkın Hukuk Bürosu” ile sizlere Halkın Hukuk Bürosunun tarihini fotograflarla anlatmak istedik. Kurul­duğu günden bugüne arşivlerde bulabildiğimiz fotografları topladık ve bir fotograf albümü haline getirdik. “Adalet Taarruzda, Fotograflarla Halkın Hukuk Bürosu”nu sizlere sunuyoruz.

Boran Yayınları

0 Reviews