Anadolu Efsanesi Grup Yorum

Anadolu Efsanesi Grup Yorum

Devamını Oku »

Kitap Adı: Anadolu Efsanesi Grup Yorum
Yazar Adı: Ali Osman Köse
Yayınevi: Boran Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız




Önsöz

Grup Yorum’un 34 yıllık tarihi direnmenin, zulme baş eğmemenin, devrimci sanatın ve devrimci sanatçılığın tari­hidir.

Hiçbir dönem Grup Yorum üzerindeki baskılar azalma­mıştır. Konser yasakları, albüm yasakları, gözaltılar, tutuk­lamalar, baskılar Grup Yorum’un kuruluşundan beri eksik olmamıştır. 
Grup Yorum bu kuşatmaya rağmen 34 yıldır halka umut oldu, halkın umuduna yürek çağrısı oldu. Hiçbir baskı engel olamadı Grup Yorum’un halkın mücadelesinde ses olması­nı. 

“Önceleri bir müzik grubu kurma düşüncesi bile yoktu. Depolitizasyon ortamının yoz ilişkileri olanca çarpıklığıy­la üniversite yaşamına da yansımıştı. Çıkar ilişkilerinden rahatsız olan öğrenci gençlik sıcak, dürüst, insanca ilişkiler arıyordu. Aynı kuşaktan birkaç arkadaş, aradığımız ortamı birlikte oluşturabileceğimizi düşünüyorduk. Bir süre sonra ortak noktamızın müzik olduğunu saptadık ve ilişkilerimizi müzik ekseninde geliştirdik. Grubumuz, farklı okullardan öğrencileri bir araya getirmiş olsa bile dernekleşme süre­cinin parçası gibi algılandı” diyerek başladı serüvene Grup Yorum.

Grup Yorum gücünü Anadolu halklarından, Anadolu tarihinden aldı ve Anadolu halkının bağrından çıkardığı halkın sanatçıları Grup Yorum’un yolunu aydınlattı. Ne dev sponsorlar, ne de büyük olanaklar vardı Grup Yorum’un elinde. Çalışma yapacak alanları sınırlı, enstrümanları sı­nırlı, imkanlar yok denilecek kadar azdı. Ancak Grup Yorum koşullara teslim olmayarak üretti ve halkın susturulamayan sesi oldu.

Grup Yorum tarihi ülkemiz devrim mücadelesinde yeni bir soluk olmuştur. Okul kantininde başlayan bu serüven, okul önü konserlerinden stadyumlara, ve milyonları mey­danlara doldurulması ile devam etti.
“Anadolu Efsanesi Grup Yorum” kitabında Grup Yo­rum’un bu onurlu tarihini okuyacağız. Grup Yorum hangi koşullarda ortaya çıkmıştır ve nasıl gelişmiştir. Grup Yorum 34 yıl boyunca hangi şartlar altında sanatın geliştirmiştir, devrimci sanatçılığı nasıl büyütmüştür? Bu sorulara cevap vereceğiz kitabımızda.
Grup Yorum’un 34 yıl boyunca çıkardığı albümler ve bu albümlerin çıktığı dönemlerde ülkemizde ve dünyada yaşa­nan gelişmeleri anlatacağız. Grup Yorum’un ürettiği parça­lar halkımızın ve dünya halklarının hayatlarından ayrı düşü­nülemez. Emperyalizmin her politikasına karşı her alanda politika üreten bir gücüz. Sanat alanında da Grup Yorum halkın sesi olmuştur.

Grup Yorum üyeleri her dönem tutsaklar vermiştir. Yine bu kitabımız hazırlanırken Grup Yorum üyeleri tutsaktır ve Grup Yorum üyeleri açlık grevi ile direnmektedir. Tutsak Grup Yorum üyelerinin mektuplarını okuyacağız, Grup Yo­rum üyeleri ile yapılan röportajları okuyacağız.

Boran Yayınları olarak “Anadolu Efsanesi Grup Yorum” kitabını okuyucularımıza sunuyoruz. Bu kitabı okuyalım. Halkın susturulamayan sesi Grup Yorum’u tanıyalım. Hangi koşullarda doğmuş nasıl gelişmiş ve bugün süren kavgamı­zı okuyalım.

Boran Yayınları


0 Reviews