Ben Bir Dağ Keçisiyim

Ben Bir Dağ Keçisiyim

Devamını Oku »

Kitap Adı: Ben Bir Dağ Keçisiyim
Derleyen: Ilgın Güler


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız



Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



ÖNSÖZ

Koçak’ın kelime anlamı, Türk Dil kurumu sözlüğünde:
- Yürekli, eli açık. Yüce gönüllü. Konuk sever. Yiğit, korkmayan kişi, savaşçı.

Ve soyadına mazhar Mustafa KOÇAK, 28 yaşında, yoksul bir ailenin ortanca oğlu, Bir ablası ve bir kızkardeşi var. Gözaltına alınana kadar normal bir hayatı olan Mustafa Koçak bir hain, bir işbirlikçi, itirafçı ve iftiracı Berk Ercan’ın; “Bana Köftecide kendi söyledi” den ibaret bir ifa­desi ile savcının öldürülmesi olayındaki silahı temin ettiği isnadı ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onaylandı. Devlet itirafçılar çıkartmaya çalışarak, iftiralarla suçlar üreterek suçsuz insanları ömür boyu hapisliğe mahkum ediyor. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesini senelerdir açık­layamayan ve nasıl gerçekleştirildiğini bulamayan AKP iktidarı, bir suçlu arıyor ve suçu Berk Er­can denilen iftiracı, işbirlikçiye bir cümle söz söyleterek Mustafa’ya müebbet hapis cezası veriyor. 

Daha gözaltında işkenceci AKP polisleri Mustafa’ya işbirliği teklifi, itirafçılık adı altında ifti­racılığı dayatıyorlar. Mustafa kabul etmeyince bu sefer ailesi ile hamile olan ablası ve küçük kız kardeşine tecavüz etmekle tehdit ettiler. Mustafa boyun eğmedi.

Mustafa Koçak ailesi ile görüştüğünde annesi Zeynep KOÇAK: “Oğlum, bizim canımızı yaktılar. Evime, ocağıma, ciğerime ateş düşürdüler. Sen kimseye iftira atma! Kimsenin evine, ocağına ateş düşürme! Benim gözüm yaşlı; baş­ka ailelerin de gözleri yaşlı olmasın!” diyor.
Babası Hasan Koçak: “Mustafa, oğlum; sen bir şey yapmadın. Sana atılan bu iftira, eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Dayan, boyun eğme!Sana dayatılanları kabul etme! Oraya onurunla girdin, onurunla çıkacaksın!”

Mustafa tehditlere, baskılara boyun eğmedi. Annesinin bir tek sözüne, Anadolu halkının adalet özlemine direnişle cevap verdi. 
Anadolu Halkı, hainliği, işbirlikçiliğini, ihaneti kabul etmez, ettirmez, içinde barındırmazdı. Mustafa bu tarihsel geleneğini unutmamış ve işbirlikçiliğini, hainliği reddetmiştir.

05-07-2019 tarihinde Mustafa Koçak Süresiz açlık grevine başladı. Süresiz Açlık Grevine baş­larken Mustafa yaptığı açıklamada: 
“Adalet mücadelesini insanlığın onur mücadelesi olarak görüyorum. Onuruma sahip çıkacağım. Kendimi yaşadığım bu adaletsizliğe mahkum etmeyeceğim. Biliyorum adalet istemek maalesef ki bizim ülkemiz de kolay bir şey değil, ağır bedeller gerekiyor. Her bedeli ödemeyi göze aldım. Doğ­ruluğumdan haklılığımdan vicdanımdan aldığım inançla bu kararı aldım. Çok düşündüm korkmak faydasız bana yapılan haksızlık hukuksuzluk adaletsizlik ve aynı zamanda tüm herkese yapılan adaletsizlikler için bedenimi açlığa yatırdım. Adalet için direniyorum.” diyerek aslında direnişinin anlamını, nedenini açıklıyor.

SONUÇ OLARAK:
Mustafa Koçak yaptığı “Adalet İstiyorum” Talepli Ölüm Orucuyla: 
1-AKP iktidarının ve işkenceci polislerinin “İtirafçılık” politikası ve uygulamasının önünde BARİKAT olmuştur. 
2-İşkenceci polislerin “Kızkardeşlerine Tecavüz ederiz!” tehditlerine boyun eğip ifti­racı olmadı. 
3-Annesinin “Sen kimseye iftira atma!” sözüyle Ömrünü veriyor!
Ve bugün Mustafa tarihten, geleneklerinden ve öğrendiklerinden güç alarak direnişini Ölüm Oru­cuyla devam ettirmektedir. Adalet İstiyor, Adalet istiyoruz. 
Elinizdeki bu kitap Mustafa Koçak’ın kendi anlatımı ve yazısıyla yazılmış olup karikatürler ise Öz­gür Tutsaklarımızın kalemindendir. 
Direnişimize sahip çıkalım. Mustafa Koçak Onurumuzdur!
Adalet İstiyoruz Alacağız! 

0 Reviews