Birleşelim Savaşalım Kazanalım 1

Birleşelim Savaşalım Kazanalım 1

Devamını Oku »

Kitap Adı: Birleşelim Savaşalım Kazanalım 1
Derleyen: Hüseyin Özarslan
Yayınevi: Boran Yayınları



Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız



Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Yayınevinden

"Birlik" kelimesi adeta tılsımlı bir kelime. Gün gelir zaferlerin, gün gelir yenilgilerin tek açıklayıcısı olur. Kimileri olduğundan fazla şeyler yüklerler ona. Kimileri pek kaale almazlar.
Muhtevasında ve biçiminde fırtınalar kopar hep. Bu yüzden Marksist-Leninist literatürün önemli bir bölümünü işgal eder bu sorun. Bizde de öyle olmuştur. Ama literatürde ayrılan bunca yerin, bunca yazının bu literatüre ne kadar katkısının olduğu tartışmalıdır.

Devrimci dinamikleri oldukça zengin olan ülkemizde birçok sol hareket bulunmaktadır. Öyle ki, şu ya da bu biçimde bir iddia sahibi olup ortaya çıkan küçük gruplar dahi çevresinde çok sınırlı da olsa bir kitle toplayabilmiş, kendilerini örgüt ve hatta "parti" olarak niteleyerek varlıklarını sürdürebilmişlerdir.

Yasalcısından reformistine, revizyonistinden oportünistine kadar her ton ve renkten küçük-büyük bu örgütler genel olarak başka ülke devrimlerinden, devrimci örgütlerinden kopya edilmiş stratejileriyle veya belli başlı örgütleri taklit ederek siyaset sahnesinde yer almaktadırlar.

0 Reviews