Birlikte Direndik Birlikte Kazandık - Hatice Yüksel'in 63 Gün Süren Direniş Öyküsü

Birlikte Direndik Birlikte Kazandık - Hatice Yüksel'in 63 Gün Süren Direniş Öyküsü

Devamını Oku »

Kitap Adı: Birlikte Direndik Birlikte Kazandık - Hatice Yüksel'in 63 Gün Süren Direniş Öyküsü



Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız





ÖNSÖZ

31 Mart 2015 tarihinde, Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen adalet eylemi sonrası AKP iktidarı tarafından tüm Türkiye’de terör estirilerek devrimci kurumlar, evler basıldı ve onlarca insan gözaltına alındı. Bu baskınlardan biri de 1 Nisan günü Eskişehir’de yaşandı. Baskınlar sonucu gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması ve oturma eylemine polis saldırdı ve aralarında Hatice Yüksel’in de olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gerek baskınlarda, gerekse de oturma eyleminde gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. Ancak öğretmen Hatice Yüksel, bizzat Eskişehir Valisi’nin talimatı ile açığa alındı. Açığa alınmasının ardından Hatice öğretmenin önünde iki yol vardı. Ya bu ‘ceza’ so- nucu sessiz kalacak, sinecek ve ‘kaderini’ bekleyecekti; ya da bu haksız uygulamanın karşısında direnecek, iktidara geri adım attıracaktı. Hatice öğretmen ikinci yolu seçti ve adım adım direnişi ördü. 63 gün süren direniş sonucu, Vali’si, Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP iktidarı geri adım atmak zorunda kaldı. Ve kazanan, Hatice Yüksel nezdinde tüm kamu emekçileri, tüm halk oldu.

Açığa alınma kararı verildikten sonra, direniş adım adım, ilmek ilmek örüldü. Hatice Yüksel, Kamu Emekçileri Cepheli(KEC)’ydi.
KEC’li olmak; saldırılar karşısında dimdik durmak demekti,
KEC’li olmak; direnirken tarihin ve halkın bir parçası olduğunu hiçbir zaman unut- mamak ve bunun gerekliliğini yapmak demekti,
KEC’li olmak; bir göz ağlarken, diğer göz gülemez duygusu ve bilinciyle hareket etmekti...
Ve bu bilinçle hareket eden KEC’liler direnişin sadece Eskişehir ile kalmasına izin vermediler. Yurdun birçok yöresinden omuz verdiler direnişe. İllerde destek imza masaları açıldı, eylemler, açlık grevleri yapıldı. Hatice Yüksel’i ziyaret etmek için birçok ilden kamu emekçileri geldi. Destek için videolar çekildi. Hatice öğretmen bir an olsun yalnız bırakılmadı.

Tüm bunlar bize ‘birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ bakış açısı ile mücadelenin, zaferin anahtarı olduğu gerçeğini bir kez daha gösterdi.
Elinizdeki bu kaynak kitabın, bir direnişin adım adım nasıl örüldüğünü göstermesi açı- sından önemli olduğunu düşünüyoruz. Direniş boyunca yapılan eylemleri, açıklamaları, sosyal medyada Hatice öğretmene gönderilen destek mesajlarını ve yazılarını, basında çıkan haberleri ve fotoğrafları bulabileceksiniz bu kitapta.

Haksızlığa uğrayanların yolunu aydınlatması umuduyla...

AĞUSTOS 2015

0 Reviews