Büyük Direniş ve Medya

Büyük Direniş ve Medya

Devamını Oku »

Kitap Adı: Büyük Direniş - Büyük Direniş ve Medya 
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız


Yayınevinden

Büyük Direniş Kitap dizisinin 4’üncüsünde burjuva medya- yı ele aldık. Büyük Direniş boyunca medya çok özel bir rol üstlendi. Oligarşinin F tipi saldırısında oligarşinin yanında doğrudan taraf oldu. Devrimcilerin yok edilmesi için kendi cephesinden saldırdı. Rolü sadece yalan haberler yapıp gerçekleri çarpıtması değildi. F tipleri burjuva medya aracılığıyla meşrulaştırıldı. 19 Aralık katliamına burjuva medya aracılığıyla zemin hazırlandı. 19 Aralık katliamı burjuva medya aracılığıyla meşrulaştırıldı. Tam bir yalan bombardımanıyla karşı karşıyaydı halk. Gerçekler yalanlarla ters yüz edildi.
Başka zaman oligarşinin vahşetini gizlerler, teşhir olmasını istemezler. 

19 Aralık’ta gizlemediler, direnenlerin başına ne geleceğini göstermek için gerçekleri çarpıtarak katli- amdan saniye saniye görütüler verdiler. Oligarşinin 19 Aralık vahşetini tüm halka ders olması için kullandılar.

Büyük direniş oligarşinin katliam saldırılarının yanında bur- juva medyanın saldırılarına yalanlarına, çarpıtmalarına karşı da gerçeğin savaşının verildiği bir direnişti. Büyük Direniş’te burjuva medyaya karşı yürütülen ideolojik savaşın önemli bir yeri vardır. Büyük Direniş ve Medya Kitabı’nda bu savaşı göreceksiniz.

0 Reviews