Camın İçindeki Ciğerimiz

Camın İçindeki Ciğerimiz

Devamını Oku »

Kitap Adı: Camın İçindeki Ciğerimiz
Yazar Adı: Mehmet Akdemir
Yayınevi: Boran Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Bu hikâye, bugün kapanmış ve aynı isimle Anadolu'muzun bir başka kentinde açılmış olsa da, fabrikayı–mekânı kapatmakla oranın tarihini si­lebileceklerini zannedenlere inat hala belleklerde tüm tazeliğiyle yaşayan, Paşabahçe Cam Fabrikası işçilerinin onurlu direnişi ve görkemli zaferinin hi­kâyesidir. 

Ben bu hikâyeyi, Paşabahçe Cam Fabrikası işçileri arasında çalışan dev­rimci işçilerden biri olan öğrenci İbra­him'lerden birinden dinledim. 
Derslerle dolu örnek bir direniş, şanlı bir zafer ve onurlu bir tarihtir Paşabahçe Cam Fabrikası işçilerinin tarihi.

O, İbrahim abisinden öğrendiklerini cam işçileriyle birlikte hayata geçirmeye çalışıyordu, öğrenerek, öğreterek. 

Oda Paşabahçeli devrimci işçilerin İbrahim abisiydi. 
İbrahim bu hikâyeyi bana Bayrampaşa Hapishanesi'nde yine bir di­renişin içinde, direnişi ziyarete desteğe gelip, kendisiyle görüşen bir dost, bir ağabey ile yaptığı çol güzel bir sohbetten dönüşünde anlat­mıştı. 

Saatlerce anlattı. O anlattı kan can kulağı ile dinledim. Öylesine ki, sanki onun yerine kendimi koymuştum. Onun yaşadığı heyecanı, kay­gıyı, sevinci ve coşkuyu sanki ben yaşadım. 

Benim size anlatacağımın eksiği vardır, fazlası yoktur. Unuttukla­rımda olabilir belki. Anlattığı birçok olay, yer ve kişilerin birçoğu hayat­tadır ve direnişin anıları belleklerinde halen tazeliğini korumaktadır. Unutup da hatırlayamadıklarım var ise, o şanlı direniş tarihini yazan isimsiz kahramanlardan özür diliyorum. 

Ve bu hikâyeyi, bu satırları bana yazdırabilme yeteneği ve gücünü kazandıran tüm öğretmenlerime, başta "Büyük Ailemize" ve Sevgili Da­yımıza, devrimci işçilerin öğretmeni İbrahim Erdoğan'a ve son olarak; İbrahim abinin öğrencileri olarak, dünden yarına ve daima işçi sınıfının içinde birer İbrahim olacaklara ithaf ediyorum. 

Sevgi, Saygı ve Bağlılıkla. 
Haydi, gelin birlikte gidelim, 1996 yılının Temmuz ayının, o cehen­nem sıcağı günlerini yaşayan Bayrampaşa Hapishanesine.

0 Reviews