Çat Kapı 3 - Halkımızın Bağrındayız

Çat Kapı 3 - Halkımızın Bağrındayız

Devamını Oku »

Kitap Adı: Çat Kapı 3 - Halkımızın Bağrındayız
Yayınevi: Boran Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



“Meyve Hasadı” ve “Kapınızı Çalacağız” ile başlamıştık
ÇATKAPI anılarımıza…

Şimdi de “Halkımızın Bağrındayız” alt başlığı ile Çatkapı serimizin üçüncüsüyle okurlarımızı selamlıyoruz.

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, kolektivizmin sonucu, birçok yerde, geçmişten ve yakın geçmişimizden anıların derlemesini oluşturmaktadır.

O kapılarınızı çalan, ısrarla ‘bir şeylerden’ bahsetmeye çalışan insanların, devrimcilerin sizlerle olan pratiğidir bu kitapta anlatılan. Belki kapınızı hiç ummadığınız bir anda çalıp sıradan yaşamınıza girmişlerdir veya öyle bir kere hatırlayacağınız bir anı olarak kalmıştır bu anlatılanlar.
Oysa bu olay her ne kadar ‘sıradan’ varsayılsa da bir devrimci için geleceğe uzanan eşsiz bir pratiktir. Çünkü o kapıları çalarken umudu büyütüyor, umudu büyütmek için de halka güveni, emeği, ısrarı esas alıyor.

“Halkımızın Bağrındayız” derken de bunu kastediyoruz. Evet, çünkü onları bitiremeyen, umutlarını söndüremeyen ve ısrarla, 21. Yüz Yıl’ın dünyasında devrim ve mücadele ruhunu yaşatan bu gerçekliktir. Çatkapı ile alınan sonuç da tam olarak budur.

Çalınan kapılar sıradan bir halk ilişkisi, her hafta bir kere görülecek tanıdık değil; uğruna bedel ödenen mücadeleye yeni insanı katmak için çalınmaya devam ediliyor.
Yayınevimizin imzası ile şu ana dek sayısız kitap dizisini halkımızla buluşturduk. Bunlarda da sürekli vurguladığı şarabileceğidir…

Bu kitabımızın ortaya çıkmasında da emeği geçen sayısız devrimcinin, halk çocuğunun; sizlerin abisi, ablası, kardeşi, komşusu, eşi, dostu… bir yerden tanıdığının anlatımı da mevcuttur bu kitapta.
Elbette bu serimiz üç cilt ile sınırlı kalmayacaktır. Çünkü devrimciler kapınızı çalmaya, umudu hasat etmeye ve halkın bağrında yer edinmeye devam ediyor.

Daha nice eşsiz anıları, romanları onların anlatımından okuyacaksınız.
Yayınevi olarak halkımıza bunun sözünü veriyoruz.
Ve tüm okurlarımıza “Çatkapı (Halkımızın Bağrındayız)” kitabını okumalarında ‘iyi okumalar’ dileklerimizi iletiyoruz.

Umudu büyütmek için “Çatkapı” çalışmaları yapmaya da devam edeceğiz…

İyi okumalar diliyoruz…

Boran Yayınları

0 Reviews