Devrimcinin Yenilmezliği: Eleştiri-Özeleştiri

Devrimcinin Yenilmezliği: Eleştiri-Özeleştiri

Devamını Oku »

Kitap Adı: Devrimcinin Yenilmezliği: Eleştiri-Özeleştiri
Yazar Adı: İbrahim Çuhadar
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Biz Devrimiler Nasıl Yenilmez Olduk?
Biz devrimciler nasıl yenilmez olduk? Nasıl ölümsüz olduk?
Biz diyalektik ve tarihsel materyalizm gibi bir silaha sahip olduğumuzdan beri yenilmez olduk. Biz diyalektik ve tarihsel materyalizm ve onun ürünü olan eleştiri özeleştiriyi, devrimin, devrimciliğin hizmetinde bir silah olarak kullanmayı öğrendi- ğimizden beri yenilmez olduk. Bu silah bize her şeyi doğru an- lama ve değiştirme araçlarını sunar. Bu araçlardan en önemlisi eleştiri-özeleştiridir.

Eleştiri- özeleştiri devrimcilerin en önemli silahıdır. Bu silah bize eksiklerimizle, yanlışlarımızla alay etme gücü verir. Bu silah bize dünyaya meydan okuma gücü verir. Bu silah sayesin- de en güç sorunları açık ve sade bir duruma getiririz. Bu silah bize düşüncemizle irademizi bir araya getirme gücü verir. Eğer iyi ve güzel bir şey yapmak istiyorsak, o işi eleştirel bir bakışın süzgecinden geçirmek ZORUNLULUKTUR. Yani eleştiri olma- dan iyi ve güzel olan HİÇBİR ŞEY OLAMAZ, OLMAZ.

Eleştiri özeleştiri bize anlama gücü verir. Eleştiri-özeleştiri bize değiştirme gücü verir. Bu silah bize burjuva ideolojisine karşı müthiş bir savunma ve saldırı gücü verir. Bu silahı kullan- mayı öğrenmeyelim diye, neler yapıyor burjuvazi düşünün. En pahalı profesörleri buluyor, en “gözde üniversiteleri!” kuru- yor. Kitaplar yazdırıyor O PAHALI PROFESÖRLERE, ama içinde Marks yok, biz öğrenmeyelim diye, biz bilmeyelim diye, biz katillerimizin karşısında savunmasız kalalım zayıf düşelim diye, DÜŞÜNEMEYELİM DİYE, APTALLAŞALIM DİYE, HİÇBİR MAS- RAFTAN KAÇINMIYOR.

Devam ediyor, Hayatını yaşa! Bireyci ol! Hiçbir şey uğrun da ölmeye değmez, fırsatları kaçırma, babana bile güvenme! Kimseye sakın hiçbir açığını bırak göstermeyi hissettirme bile vs. vs. Bizi var eden, devrimci yapan, güçlü yapan bu silahtır. Eğer bu silahı gerektiği gibi kullanmazsak bırakalım gelişmeyi, kendi kendimizi vururuz. Kendi kendimizi kendi ellerimizle vururuz. Kendimizi kendimiz zehirleriz. En bilinen zehir ise eleştiri karşısında küsmektir. İkinci sırada vazgeçmek vardır.

Küsmek ve vazgeçmek yok. Anlamak ve değiştirmek var. Yan- lışları, yanlış düşünceleri alt etmenin yolu;
1 Tartışma,
2 Eleştiri özeleştiri,
3 İkna aşamalarından geçer.
Sabırla, özenle, eleştiri-özeleştiriyi en verimli hale getirmek en büyük sorumluluğumuzdur.



0 Reviews