Emperyalizm - Anti-Emperyalist Mücadele

Emperyalizm - Anti-Emperyalist Mücadele

Devamını Oku »

Kitap Adı: Emperyalizm - Anti-Emperyalist Mücadele
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız





ÖNSÖZ;
Emperyalizm ve anti-emperyalist mücadele, özellikle günümüzde çarptırılan, kafa karışıklığı yaratılan konuların başında geliyor.
Öyle ki, kendine “Marksist, sosyalist, solcu, demokrat, ilerici” diyenler emperyalizm kavramını dahi kullanmaktan kaçıyorlar.

Emperyalizme karşı direnmeyi değil, tersine emperyalizme bağımlı olmayı tercih ediyorlar. Emperyalizmin politikalarını destekliyorlar.

Elbette bu kadar açıktan yapmıyorlar. Bunu, devrimci değerler arkasına gizlenerek, sinsice yapıyorlar. Halkçı, solcu söylemleri kullanıyorlar. Oysa emperyalizm ve sosyalistlik asla uzlaşamaz. Bunu tüm dünya halkları bilir. Sol olmanın, sosyalist olmanın en temel ilkelerinin başında emperyalizme karşı mücadele etmek gelir.

Fırsatçı, tasfiyeci, uzlaşmacı, teslimiyetçi sol ise emperyalizme güzelleme teorileri yapıyor. Marksizm-Leninizm’in en temel kavramlarını çarpıtıyor ya da hiç kullanmıyorlar. Teoriyi kitleleri aldatmak için bilinçli olarak çarpıtıyorlar.

Neden? Çünkü zor dönemlerde direnmeyi değil, uzlaşmayı seçtiler, bedel ödemeyi göze almadılar.
Çünkü halka inançsızlar, kendilerine güvensizler. Bu nedenle Avrupa ve Amerika emperyalist güçlerine bel bağladılar. Halkımıza, sola en büyük zararı bu örgütler veriyorlar. En tehlikeli olanlar solcu gibi görünenlerdir. Çünkü solcu gibi görünüp, bütün sol değerleri tasfiye ediyorlar. Dünya halklarının baş düşmanı olan emperyalizmin suçlarını gizlemelerine izin vermeyeceğiz.

Kitabımızı okuyalım; yüz yıldır tüm dünya halklarına karşı işledikleri suçların çok küçük bir kısmını anlatmaya çalıştık. Emperyalizme karşı öfkemizi bilemek için okuyalım. Halk önderlerinden, ustalarımızdan emperyalizmin köşe taşlarını yeniden okuyacağız. Emperyalizmin suçlarını anlatacağız. Tabii ki ancak belli başlı örnekleri verebileceğiz. Tüm suçları saymak için ciltler dolusu ansiklopediler yazılsa, romanlar, şiirler yazılsa, filmler çekilse yine yetmeyecektir. Ancak hiçbir suçlarını unutmayacağız. Tüm yoksul halkların belleğindedir suçları, hiçbirini unutmayacağız.

Emperyalizmin suçlarını süslü, karmaşık teoriler yaparak gizlemeye çalışan, kendilerine “Solcu, Marksist-Leninist” diyen ama aslında burjuvaziye ruhunu satanların maskelerini indirmek için okuyalım. Kürt milliyetçi hareketi, eli kanlı Amerika’nın kara ordusu olmayı tercih etti. Kürt milliyetçi hareket Amerika’dan maaş alıyor, Amerika’dan binlerce tır silah alıyor. Amerika’nın paralı askeri durumuna geldiler.

Tüm dünya halkları lanetleyecektir Kürt milliyetçi hareketini. Bu suçun ne kadar büyük bir suç olduğunu anlamak için okuyalım. Ülkemizde ve Dünyamızda emperyalizme karşı savaşmanın  onuru  bizimdir.  e karşı mücadeleyi büyütmek için okuyalım.



0 Reviews