Devamını Oku »

Kitap Adı: Grup Yorum El Kitabı
Düzenleyen: Umut Gültekin - Sena Erkoç

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız


Bu kitabımızı yazarken ve düzenlerken amacımız, sanat anlayışımızı ve tarihimizi özetlemekti.
Bu özet aslında ömrümüzün özetidir.

Bu özet direnişlerimizin, ödediğimiz bedellerin yarattığımız güzelliklerin özetidir. Bazen on kişiye bazen bir milyon kişiye verdiğimiz konserlerin özetidir. Önemli ve gerekli gördüğümüz konuları tek tek seçip kitabımızda anlattık. Bu el kitabımızla yedi notanın komutanlarının nasıl yetiştiğini, nasıl ürettiğini ve nasıl yaşadığını anlatmak istedik. Helin ve İbrahim'in öğrencileri olarak, bayrağı onlardan devraldık ve devrim yürüyüşümüz sürüyor.
Hem öğreniyor hem öğretiyoruz. Öğrendiğimiz en temel şey ise "anadolu halkları var oldukça, grup yorum'da var olacaktır" oldu. Hiç bir güç bundan sonra Grup Yorum'u susturamayacak.

Biz şarkılarımız için öldük. Halkımızın ve bizim arattığımız değerlere sahip çıktık, çünkü bunu yapmasaydık asıl o zaman ölecektik. Değersizleşecektik. Direnenlerin türkülerini söyledik 1985'ten bu yana. Anadolu'da yaşayan ve zülme karşı mücadele eden kahramanların hikayelerini destanlaştırdık, halkımıza kendi kahramanlarını anlattık, tanıttık. Direnişlerine ezgi olduk, evcilleşmeyen boranlarla özgür tutsaklığı simgeleştirdik. Sazımızla açlıklarına söz olduk. Şimdi bizi yok etmek isteyen emperyalizme karşı nasıl olur da direnmezdik. 35 yıllık tarihimizi ve değerlerimizi terk etmiş olurduk. Bunu asla tercih etmedik. Kuruluşumuzun ilk gününden beridir bu baskılar var üzerimizde ve biz, o günden beridir direniyoruz. Ölmek mi? Asla istemedik ama ölmek zaten bu değerlerimizden vazgeçmek olurdu. Bunu yapmadık. Biz yaşamayı seçtik ve artık bundan sonra da yaşayacağız. Bütün orduları ile gelebilir faşizm, karşısında bulacağı Pir Sultan'ın çatlamış sazından yankılanan Helin ve İbrahim'in türküsü olacak. Biz direndik, halkımız da sanatçılarına sahip çıktı.

Her zamankinden daha güçlüyüz artık. Cüretliyiz en az yıldızlı yüreğimiz kadar. Artık şarkılarımız ölümsüz.
Artık anka kuşunun efsanesi değil Grup Yorum gerçeği var. Küllerinden değil halkın bağrından doğuyoruz.
Halkımızla olan sıkı bağlarımız sınandı. Zafer bizim oldu. Biz kazandık. El kitabımızla işte bu gücümüzü ve değerlerimizi anlatmak istedik. Tarihimizi, nasıl doğduğumuzu, hangi koşullardan sıyrılıp geldiğimizi kendi ağzımızdan dinleyin istedik. Halkın sanatçısı olmak ne demek, halkın sanatçısı olmanın ölçüsü nelerdir, bunları birde bizim gözümüzle değerlendirmenizi istedik. Biz nasıl üretiriz, üretirken ne yaparız nasıl yaparız. Bunları daha yakından öğrenmenizi istedik. Grup Yorum örgütlüdür. Örgütlü olmak ne demek, neden bugün örgütlü olmak zorundayız. Bunun bilgisini paylaşalım istedik. Örgütlülük bugün neden bu kadar önemlidir. Bu El Kitabımızı okuyan herkes grup yorum'u ve sanat anlayışımızı öğrenmiş olacak. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz.

İyi ki uğruna ölünebilecek değerlerimiz var. 
iyi ki Helin ve İbomuz var.

KİM ÖLDÜ DİYEBİLİR Kİ HELİNE VE İBO'YA.. 

MİLYONLARCA HELİN'LER VAR ARTIK, ÖLÜMSÜZ ŞARKILAR.

MİLYONLARCA İBO'LAR VAR ARTIK YILDIZLI YÜREKLER.

Sevgilerimizle Grup YORUM...


0 Reviews