Grup Yorum'a Sık Sorulan Sorular - Halk Sanatçılığının Alfabesi

Grup Yorum'a Sık Sorulan Sorular - Halk Sanatçılığının Alfabesi

Devamını Oku »

Kitap Adı: Grup Yorum'a Sık Sorulan Sorular - Halk Sanatçılığının Alfabesi
Yayınevi: TAVIR Yayınları

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



ÖNSÖZ

Kabaca bir hesap yaparak her ay ortalama 10 konserden yılda 120 konser, 31 yılda toplam 3720 konser yaptığımızı gördük. Yine yüzlerce söyleşi, dinleti yaptık. Yüzlerce eyleme katıldık, televizyon programlarında yer aldık. Yüzlerce kez televizyon ve gazetelerde röportajlarımız çıktı. Halkımızın evlerinde kaldık. Konserlere gittiğimiz şehirlerde konser öncesi ve sonrası binlerce dinleyicimizle sohbet ettik. Telefon ve maillerden yine böyle birçok dinleyicimizle sohbetlerimiz oldu. Her seferinde birbirinden farklı sorularla karşı karşıya kaldık. Kimi dinleyicimiz yaşamımızı merak etti, evimiz var mı, ne kadar para kazanıyoruz bunları sordu. Kimisi başka müzikler dinleyip dinlemediğimizi merak etti. Kimisi örgüt üyesi olup olmadığımızı sordu. Kimisi eski Yorum yok,eskisi gibi üretimler yok neden diye sordu.

Kısacası günlük yaşamımızdan, ne dinlediğimize, ne okuduğumuza, hangi siyasi görüşe sahip olduğumuza kadar istisnasız binlerce soru ile karşı karşıya kaldık. Art niyetli istisna sorular dışında sorulan tüm sorular halkımızın kendi parçası bildiği dünyanın politik tek müzik grubu olan grubumuzu daha yakından tanımak içindi. Buda çok doğal bir ilgi olsa gerek diye düşündük hep. Bu sorulara dilimiz döndüğünce cevaplar vermeye çalıştık. Şimdi ise sıkça karşılaştığımız, grubumuzla ilgili merak edilen sorulara bu broşürde yer veriyoruz.

Elbette merak edilen daha birçok soru olsa gerek. Umarız ilerde broşürün ikincisini, üçünsünü... çıkartarak merak edilen her soruya cevap vermiş oluruz. Kimseden saklanacak bir yaşamımız, gizlenecek düşüncelerimiz yok. Bu halkın içinden çıkıp geldik, bu halkın içinde doğduk, büyüdük, yoksul mahallelerin sokaklarında gezdik bizde. Sorularınıza cevaplarımızla baş başa bırakıyoruz sizi.
Şimdiden sürçülisan ettiysek affola...

0 Reviews