Halkın Avukatı - Aytaç Ünsal'ın  Kaleminden 1

Halkın Avukatı - Aytaç Ünsal'ın Kaleminden 1

Devamını Oku »

Kitap Adı: Halkın Avukatı - Aytaç Ünsal'ın  Kaleminden 1
Yazar Adı: Aytaç Ünsal
Yayınevi: 


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız







Merhaba Sevgili Dostlar,


Bu kitapta Aytaç Ünsal’ın 20182021 yıllarında; tutuklu / hükümlü iken hapishaneden, hastaneden ve özgürken yazdığı yazıları sizler için derledik. Bir kısmı gazetelerde, internet sitesinde de yayımlandı.
Halkın Avukatı Aytaç Ünsal, Halkın Hukuk Bürosu avukatı, devrimci avukat; adalet savaşında mevzidaşı, siper yoldaşı, ablası Avukat Ebru Timtik ile birlikte adil yargılanma hakkını kazanabilmek için canını ortaya koydu.

Adalet savaşçısı Avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitirdi. Aytaç Ünsal, Ebru Timtik’in şehitliğinin ardından, ölüm orucunun 215. gününde direnişini zaferle sonlandırdı.
Faşist AKP Hükümeti, avukatların ölüm orucu direnişinin zaferini hazmedemedi. Aytaç Ünsal’ın tahliyesinden sonra tedavisi engelledi: Aytaç hastanelere alınmadı, tedavi hakkı gasp edildi. Aytaç Ünsal bağımsız, demokrat hekimlerin desteği ile dışarda tedavi olmaya başladı. Engelleme ve tacizler bitmedi, kaldığı ev basıldı hemşiresi refakatçisi gözaltına alındı.

Ve AKP faşizmi yine kendi hukukunu, kendi mahkeme kararlarını tanımadı: Aytaç Ünsal hakkında verilen infaz erteleme kararına rağmen Aytaç Ünsal bir komplo ile gözaltına alındı. Henüz ayaklarının bile üzerine basamıyordu, işkence gördü. İşkenceden sonraki fotoğrafları İç İşleri Bakanlığı tarafından basına servis edildi.

Ve Aytaç Ünsal yeniden tutuklandı 
Aytaç, yaşadığı tüm bu süreçlerde hem kendisine yapılanları, hem uğrunda 215 gün açlıkla direndiği dava dosyasındaki adaletsizlikleri, hem halkımıza yapılan zulmü yazmaktan, anlatmaktan, halkın avukatlığından vazgeçmedi.

Her daim mektupları ile yazıları ile aslından gücünü aldığı yere umudunu dağıtmaya devam etti.
O dost sıcaklığı taşıyan yazıları ile bizi sardı sarmaladı, içimizi ısıttı.
Aytaç’ın Ebru’yu anlattığı mısralarda, bakıyoruz ki devrimciliği / devrimci kişiliği de anlatıyor bize.
Ve diğer yandan “sevmenin öğrenilebilirliği“ gibi “emek emek” nasıl devrimci avukat olduğunun da hikayesini okuyoruz.

Bu anlatıların tümünde; umut, sevgi, direniş, öfke, mücadele ve emek var.
Aytaç Ünsal, zafer konuşmasında „ ben artık iki kişilik mücadele edeceğim demişti“. Ve sanırız biz de Aytaç’ın anlatı ve yazılarını bundan böyle biraz da Ebru’dan geliyor gibi okuyacağız / dinleyeceğiz, hasret gidereceğiz.

Hasretle..
19 Ekim 2021 / Athina


Halkın Hukuk Bürosu/ Enternasyonel

0 Reviews