Halkın Örgütlü Sanatçıları Yenilmez - Halkın Örgütlü Sanatçıları Yenilmez

Halkın Örgütlü Sanatçıları Yenilmez - Halkın Örgütlü Sanatçıları Yenilmez

Devamını Oku »

Kitap Adı: Halkın Örgütü Sanatçıları Yenilmez - Halkın Örgütlü Sanatçıları Yenilmez
Yayınevi: TAVIR Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız



Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız


GİRİŞ

Dünya devrim tarihinde eşine az rastlanır bir sanat deneyimine sahip olan Sanat Cephesi’nin onlarca yıllık deneyiminden bir derleme yaptık. Sosyalizmin ustalarının sanata dair yazılarından faydalandık.
1980 öncesinden itibaren Devrimci Hareket kültür sanat çalışmalarına ciddi bir önem vermeye başlamıştı. Tavır Dergisi 1980 yılında yayınlanmaya başladı. 12 Eylül Askeri Cuntası bu sanat faaliyetini engelleyemedi. Halkın sanatçıları hapishanelerde de beste, şiir, edebiyat çalışmalarına devam ettiler.

Hapishaneler 1985 yılında kurulan Grup Yorum’a da besteleri, şiirleri, eleştirileriyle destek verdiler. Ve 1990’lı yıllara geldiğimizde artık sanatın her alanında üretim yapan bir Sanat Cephesi örgütlendi. Ortaköy Kültür Merkezi sanatın önemli bir merkezi haline gelmişti. Grup Yorum, Tavır Dergisi, Ortaköy Halk Sahesi, FOSEM kurumlaşmıştı. Özgürlük Türküsü ve Grup Ekin albümlar yaptı.
1996 Ölüm Orucunda, şehit düşen Kültür Merkezi emekçisi Ayçe İdil Erkmen’in adını alarak, Sanat Cephesi İdil Kültür Merkezi adıyla yoluna devam ediyor.

Kitap bir derleme çalışmasıdır. Onlarca yılın deneyimini, birikimini bulacaksınız. Yıllar boyunca Sanat Cephesi içinde yer almış emekçilerin birikiminden derlenmiş bir kitaptır. Bazı yazılar tekrar gözden geçirildi, düzeltmeler yapıldı.

Bu kitabın hedefi, Sanat Cephesi ideolojisininin yenilmezliğini bir kez daha göstermektir. Faşizmin tüm saldırılarına rağmen, emperyalizmin engellemelerine rağmen Sanat Cephesi’nin üretimleri tüm dünyaya yayılıyor.

Halkın sanatını yapmak için, ezilen yoksulların sesi olmak için okuyalım. Sanat Cephesi tarihimizden öğrenmek için okuyalım.

Geleceğin sanatını halkın çocukları yapıyorlar. Bu kitap halk çocuklarının, halkın sanatçısı olmak için başvuracakları mütevazı bir kaynak niteliğindedir. Sanatın tüm dalları için temel bir başvuru kaynağı olacaktır. Onlarca yılın pratik deneyimlerini, ideolojik tartışmalarını bulacaksınız bu kitapta. Burjuva sanatının çürümüşlüğünü göreceğiz. Okuyalım, göreceğiz ki, tüm devrimci sanatçı şehitlerimiz yanımızdadır. Tüm ustalarımız, önderlerimiz yanımızdadır.

Okuyalım göreceğiz ki gelecek bizimdir, gelecek halkın sanatçılarınındır. Çünkü dünyanın en ölümsüz varlığı halktır.

gelecek sosyalizmdedir... alizmin Sanatını Yapıyoruz...




0 Reviews