Hayatın İçindeki Teori 2

Hayatın İçindeki Teori 2

Devamını Oku »

Kitap Adı: Hayatın İçindeki Teori 2
Yayınevi: Haziran Yayınlar

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Yayınevinden


HAYATIN iÇiNDEKi TEORi, Yürüyüş dergisinde aynı adla yayınlanan teorik tartışma yazılarından derlenmiş bir kitaptır.
içindekiler bölümünden de özet olarak görülebileceği üzere, bu çalışmada sınıflar mücadelesinin güncel ve stratejik bir çok sorunu ele alınmıştır. Yaklaşık üç yıllık bir zaman dilimi boyunca dünya ve ülkemiz pratiğinin önümüze getirdiği sorunlar, ideolojik, teorik boyutlarıyla yorumlanmıştır.
Dolayısıyla, herkes bu kitapta hayatın içinde karşı karşıya kalınan sorulara ideolojik ve pratik boyutlarıyla cevaplar bulacaktır.

TEORi, sınıflar mücadelesinde karşımıza çıkan her olayı nasıl yorumlayacağımızı, olaylar karşısında hangi adımı atacağımızı gösteren bir kılavuzdur. Bu anlamda da sınışar mücadelesinde yer alan herkes için vazgeçilmezdir.
Teori, dünyayı anlamak, kavramak ve değiştirmek için şarttır.
Fakat buna rağmen, düzenin kültürü teoriyi küçümseyen, gereksiz gösteren, dahası, okumayı eziyet olarak gören, araştırmak yerine ezberleyen bir şekillenme yaratmıştır.
Bu kültür, çok çeşitli biçimlerde sola da yansımaktadır.
Dünyayı anlamak ve değiştirmek için en başta bu çarpık kültür reddedilmelidir.
Teori, içine girildiğinde sıkan, boğan bir derya değil, tam tersine, içine girildikçe insana yeni güzellikler, yeni dünyalar gösteren, bilinmezlikleri bilinene çeviren, insanın beynini ve yüreğini ışıtan bir ışıklı deryadır.
Hayatın içindeki Teori, bu ışıklı deryaya dalmaya bir davettir.

HAYATIN iÇiNDEKi TEORi’nin ilk bölümü, Yürüyüş’ün 22 Mayıs 2005 tarihli sayısında yayınlanmıştı. Çalışma, üç yıla yakın bir süre devam etti. 6 Temmuz 2008’de son bölümü yayınlanırken, tam 151 hafta, 151 sayı boyunca dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelerin yorumlandığı bir teorik birikim oluşmuştu. Bu çalışmaları derleyerek, iki cilt halinde okurlarımıza sunuyoruz.
Bu birikim, 1960’ların sonundan bu yana, mücadelenin içinde yaratılmış olan güçlü ve berrak bir ideolojik zemine sahiptir.
Bu birikim, hayatın içinde 40 yıllık bir sınanmışlıktan geçmiştir. Bilgi güçtür.
Aydınlanmak ve başkalarını aydınlatmak için bilgiye ulaşmak gerekir.
Bilgi, başka deyişle, teori, aydınlanmanızı ve aydınlatabilmenizi sağlar.
Teoriyi ışıklı bir deryaya benzettik bu nedenle.
“Hayatın içindeki Teori” adıyla iki cilt olarak yayınladığımız bu kitaplar, insanlarımızı bu ışıklı deryaya çekebilirse, Yayınevi olarak bu kitapları yayınlamakla bir görevi yerine getirmiş olacağız.

0 Reviews