Herkes Grup Yorum Üyesi Olabilir

Herkes Grup Yorum Üyesi Olabilir

Devamını Oku »

Kitap Adı: Herkes Grup Yorum Üyesi Olabilir
Yazar Adı: Umut Gültekin
Yayınevi: TAVIR Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



ÖNSÖZ

Önce Helin ve İbrahimi, yedi notanın komutanlarını selamlayarak başlamak istiyorum.

SELAM OLSUN YILDIZLI YÜREK İBRAHİM GÖKÇEK’E SELAM OLSUN ÖLÜMSÜZ ŞARKI HELİN BÖLEK’E

Bu kitap onların direnişinden sonra bizim ortak ideolojik ve siyasi birliğimizi anlatan, ortak duygusal ve ruhsal şekillenmemize yardım etmesi için yazılmıştır. Onlardan sıradan olmayı ve sıramız geldiğinde bir sıra neferi olmayı öğrendik. Evet sıradan ama asla sıradanlaşmayarak. Halkın içinden gelmek işte bu mütevaziliği gerektirir. Helin ve İbrahim gibi, sadece kulağımızla duyduğumuz kadar ve gözümüzle gördüğümüz kadarıyla yetinmeyeceğiz. Kendimizi aşmayı öğreneceğiz, duyduğumuzu anlamayı gördüğümüzü araştırmayı ve sorgulamayı öğreneceğiz. Her şeyi olduğu gibi kabul etmeyeceğiz. Güzeli büyütecek, yanlışı düzelteceğiz. Onlardan devraldığımız bayrağı asla yerde bırakmayacağız. Önce albüm, sonra konser sözümüzü yerine getireceğiz. Kitabımızda Grup Yorum’u büyütme iddiamızı ve Grup Yorum’un halkla ilişkilerini yazdık. Grup Yorum’un halkla ilişkisi sanat anlayışındandır. 

Grup Yorum halk çocuklarından oluşan halkın sanatçılarıdır. Halkla kopmaz bağları da halk olmasından dolayıdır. Halk Grup Yorum’u iyi müzik yaptığı için bağrına basmamıştır. Halk Grup Yorum’u yarattıklarından ve şarkılarının içeriklerinden dolayı bağrına basmıştır. Kopmaz bağlarda böyle gelişmiştir. Öyle kendiliğinden gelişen bir durum değildir. Direnişlerde, grevlerde, hapishanelerde, mitinglerde, eylemlerde, hak arayan herkesin dilinde. Biz diyoruzki sanat halkındır ve sadece halk çocukları sanat yapabilir. Bunun dışında belli önemli kavramları nasıl ele aldığımızı işledik. 

HERKES GRUP YORUM ÜYESİ OLABİLİR DEDİK.

Evet, herkes Grup Yorum üyesi olabilir çünkü Grup Yorum halktır. İstemek ve anti faşist olmak yeterlidir. Bu gerçeği ve bununla birlikte bir çok konuda nasıl düşündüğümüzü yazdık, nasıl ürettiğimizi yazdık ve nasıl mücadele ettiğimizi yazdık. Kime karşı mücadele ettiğimizi yazdık. Neden mücadele ettiğimizi yazdık. Önemli bulduğumuz bir çok konuyu ele aldık. Eksik bıraktıklarımız olmuştur ama öncelik verdiklerimiz bu kavramlar oldu. Önce bu noktalarda ne düşündüğümüzü yazıp, okuyucularımızla ve Grup Yorum dinleyicileriyle hem fikir olmak istedik.

Devrim yürüyüşümüz sürüyor. Bayrak elde, sloganlar ve marşlar dillerimizde, güneşin doğumuna doğru yürümeye devam ediyoruz. Güneşin dağlara gönderdiği ilk ışınlarda zafer halayına durarak selamlayacağız bu uğurdağa düşenleri ve bayramlar şenlikler bizim olacak.



0 Reviews