Kapital'i Öğreniyoruz Dünyayı Değiştireceğiz

Kapital'i Öğreniyoruz Dünyayı Değiştireceğiz

Devamını Oku »

Kitap Adı: Kapital'i Öğreniyoruz Dünyayı Değiştireceğiz
Yazar Adı: Erdal Gökoğlu ve Uşak Hapishanesi Özgür Tutsakları
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız




Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



Önsöz

Kapitali  Öğreniyor Değiştireceğiz kitabı Türkiye’deki Uşak Kadın hapishanesindeki Özgür Tutsaklardan Almanya Hamburg’taki Özgür tutsak Erdal Gökoğlu’na uzanan yeni bir kolektivizm ürünüdür. Yoğun tecrit altında olanaksızlıklar içinde hazırlanmıştır.

Erdal Gökoğlu Kimdir?
1972 Ankara Çubuk Demirci Köyü doğumlu. Alevi inancından bir ailede doğdu. İlkokulu köyde okudu, Liseyi Ankara’da okudu.

Devrimcilerle Lise yıllarında tanıştı. Çanakkale’de Üniversite’de okurken DevGenç’li oldu.
1991-1994 yılları arasında üniversite gençliğinin örgütlenme mücadelesi içinde yer aldı. Gençlik mücadelesinde defalarca gözaltına alınıp tutuklandı. 1994 yılında 6 ay Bursa ve Bayrampaşa hapishanelerinde tutsak kaldı. Tahliye olduktan sonra Ankara ve İstanbul’da mahalli alanda çalıştı.
1994 yılı Temmuz ayında Ankara’da gözaltına alındı ve tutuklandı ve 26 Eylül 1999 yılında Ulucanlar hapishanesi katliamına kadar tutsak kaldı. 10 devrimcinin katledildiği Ulucanlar Hapishanesi katliamından ağır yaralı olarak kurtuldu...

Katliam sonrasında Burdur hapishanesine sürgün edilen tutsakların içinde Erdal da vardı.
10 Devrimci tutsağı en aşağılık işkencelerle katleden düşman Ulucanlar hapishanesinde teslim alamadığı devrimci tut-

saklara Burdur hapishanesinde tekrar saldırdı. Saldırıya direnişle cevap veren devrimcilere bu sefer düşman kepçelerle hapishane duvarlarını yıkarak saldırdı. Saldırıda bir tutsağın kolu kepçeyle kopartılırken diğer tüm devrimci tutsaklar işkencelerle komalık edildi. Daha sonra Erdal Gökoğlu’nun da içinde olduğu devrimci tutsaklar ağır yaralı oldukları halde Bursa Hapishanesine sürgün edildi.
İşkencelerle, katliamlarla devrimci tutsakları teslim alacağını sanan düşman bir kez de Burdur Hapishanesinde devrimcilerin destansı direnişi karşısında yenildi...

Erdal Gökoğlu tutsaklığı boyunca hep direnişlerin en ön cephesinde yer aldı.
Erdal F Tipi Hapishanelere karşı başlatılan ve 7 yıl süren, 122 şehidin verildiği Büyük Ölüm Orucu direnişinde 3. ekiplerde yer aldı. 19 Aralık Hapishaneler katliamında Bursa Kapalı hapishanesindeydi. Katliam saldırısından sonra Ölüm Orucu direnişçisi iken zorla Edirne F tipi hapishanesine götürüldü...
Direnişinin 251. Gününde zorla müdahale edilerek yaşayan ölüler haline getirilmeye çalışıldı. Daha sonra Erdal, düşmanın direnişi kırmak için gündeme getirdiği tahliye rüşveti ile tahliye edildi. Örgütünün ve yoldaşlarının emeğiyle hafızasından silinen yılları geri tamamlamaya çalıştı.
Düşmana beslediği kinle hızla iyileşti Erdal ve kısa sürede ayağa kalkıp sıcak mücadelenin içinde görev aldı.

2001 yılında Gençlik Fedarasyonu’na yapılan polis baskını sonrasında tekrar aranır duruma düştü.
2002 yılında iradi olarak yurt dışına çıkartıldı. 2002 tarihinden sonra da Avrupa’nın birçok ülkesinde görevler aldı.

Erdal Gökoğlu demek düşmana duyulan kin demektir. Onun Wernike korsakoff rahatsızlığının hızla iyileşmesinde de düşmana duyduğu bu kin vardır. Hapishaneden çıkar çıkmaz gittiği  ilk yer Ankara Ulucanlar hapishanesi olup Ulucanlar katliamının hesabını sormak olmuştur.

Yine Ankara DAL’da DHKP-C timinin işkencecilerinden olan Maksut Karal 2005 yılında, Tayyip Erdoğan’ın Koruma müdürlüğünü yaptığı dönemde, Erdoğan’ın Hollanda da konuşma yaptığı esnada tüm kitleye “işkenceci” diye bağırarak tüm dünyanın gözleri önünde teşhir etmiştir.
2016 yılında Polonya’da tutuklanıp 6 ay tutsak kaldı. Tutsaklığı boyunca haksız tutuklamayı protesto ederek direndi.

13 Kasım 2017 Tarihinde Almanya’nın talebiyle Belçika’da gözaltına alınarak tutuklandı.
Alman emperyalizminin tutuklama gerekçesi tamamen Erdal Gökoğlu’nun Marksist-Leninist devrimci düşünceleridir. Çünkü, bir itirafçının birkaç cümlelik itirafları dışında hakkında tek bir somut iddia yoktur. Nitekim mahkeme sürecinde de mahkeme heyeti iddiaların Erdal Gökoğlu’na istenilen cezayı gerektiren suçlamalar olmadığını ancak Erdal’ın mahkeme boyunca “fanatik bir şekilde Marksizmi-Leninizmi mahkeme boyunca savundu... “ diyerek 5 yıl hapis cezası verdi.

Erdal Gökoğlu şu anda Almanya’nın Hamburg şehrinde bir hapishanede yoğun tecrit altında tutukludur.
“Kapitali Öğreniyoruz, Dünyayı Değiştireceğiz” kitabı Uşak Hapishanesindeki Özgür Kadın Tutsaklardan Hamburg hapishanesindeki Özgür Tutsak Erdal Gökoğlu’na uzanan bir kolektivizmin ürünüdür.

Kapitali öğrenmek için bizlere bu kitabı sunan Özgür Tutsaklara kolektif emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

BORAN YAYINLARI

0 Reviews