Devamını Oku »

Kitap Adı: Leyla'nın Kararı
Yazar Adı: Hatime Azak
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız
Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız




Önsöz

“Dersim dağları iyi tanır bizleri Seyit rızalardan, Çalaxane direni­şinden, Emirgan’dan, Bargini’den,12’lerden tanır bizi…Hozat Çay­taşından tarınır bizi. Oğuz Meşe’den tanır, bizleri cüretimizden, cesaretimizden ve teslim olmayışımızdan tanır. Dersim 38 katlia­mında söylenen bir söz vardır. “dağların anahtarını kaybettik” diye söylenen bir söz Cepheliler o anahtarı nasıl bulacağını çok iyi bi­liyor. Ölen ama teslim olmayan geleneğiyle o anahtarı bulacak. Fedası, kavgası, sevdası ile bulacak o anahtarı Cephe gerillaları. 

Dersim’de oligarşi güçleri tümen komutanlıklarıyla, tugaylarıy­la dağlara saldırıyor. Bir ülkenin ancak karşı bir devletle savaşta kullanabileceği silahlarla saldırıyor. Tankıyla, kobrayla, skorskiyle, binlerce özel eğitimli katil sürüleriyle saldırıyor. Buna karşı gerilla­ların ellerinde ise kleşi yanında ise bir parça ekmeği var. Bu durum­da bile faşizmin korkulu rüyası haline gelmiştir. Yalan haberlerle bitirdik, yok ettik demagojileriyle saldırıyor. Tanklarınız, toplarınız var ama Hozat’ta bir sigara almaya bile 2 Ural’dan aşağı olmadan gidemiyorsunuz. Bir yere operasyona gider gibi alışverişe gidiyor­sunuz. Eğer bitirdiyseniz bu korku nedendir. 

Bu korkunun sebebi Arap halkın onurlu evladı Leyla’yı, Karade­niz’in asi rüzgârını Dersim’e ulaştıran Mahir’i, Dersim’in onurlu ev­ladı Elif Sultan Kalsen’i birleştiren bir güç var karşılarında Cephe var da ondan.”işte bu okuduğunuz kitap bu kahramanların hikaye­sidir.

0 Reviews