Devamını Oku »

Kitap Adı: Mahir Yürekliler
Derleyen: Ümit İlter
Yayınevi: Boran Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız






Yayınevinden

Elinizde tuttuğunuz kitap yaşamlarıyla, mücadeleleriyle, kararlılıklarıyla, hatalarıyla ve zaferleriyle tarih yazan, “Yolumuz Çayanlar’ın Yoludur” diyen kahramanlarımızın destanıdır. Hepsi sıra neferiydiler. Bilmiyorlardı, öğrendiler; deneyimsizdiler ustalaştılar; az uyuyup çok çalıştılar; halkların umudu oldular. Halktılar, halkın savaşçısı oldular… Savaşarak, savaşta kurmaylaştılar. Kimi Türk, kimi Kürt, kimi Arap, kimi Laz, kimi Pomak… Hepsi Mahir Yürekliydiler. Hepsinin doğum yeri Kızıldere, hepsinin doğum tarihi 30 Mart 1972 idi.

Mahir’in emperyalizme ve oligarşiye meydan okuyan “Biz Buraya Dönmeye Değil Ölmeye Geldik” sözleri onların yeminleri oldu. Dayımızın deyimiyle “Dünyayı Bir Kez de Türkiye’den Sarsacağız” inancıyla yaşadılar ve şehit düştüler. Zaferin yolunun inanmaktan, direnmekten, vazgeçmemekten geçtiğini bilerek yürüdüler aşılmaz denilen yolları...

Mahirler’in ve Mahir Yüreklilerin emperyalizme ve faşizme karşı verdiği mücadele destanlaşarak devam ediyor. Öyle bir destan ki bu; Anadolu’nun kurtuluşu uğruna yazılmış; kanla, bedellerle, sevgiyle, bağlılıkla, yoldaşlıkla, halk sevgisiyle yoğrulmuştur mayası... Öyle bir destan ki emperyalizm ve işbirlikçileri karşısında tarihin görebileceği en büyük irade savaşları verilmiş, en büyük bedeller ödenmiştir. Bu destanın savaşçıları asla geri adım atmamışlar; uzlaşma nedir bilmemişlerdir.

Bu destanı yaratanlar, bağımsız bir vatan sevdasıyla, sosyalist, eşit, adil bir düzen uğruna mücadele etmişlerdir. Destanın sahipleri Mahirleşen yürekleriyle halk düşmanlarını titreten devrim şehitlerimizdir.

“Kızıldere Son Değil Savaş Sürüyor” diyerek yüreklerindeki cevahiri Mahirce bileyenlerdi onlar...

En önde koşan, sevdada Mahirleşen, kavgada Mahirleşen, savaşta Mahirleşendiler.

Yoldaşlıkta Mahir, dostlukta Mahir, hesap sormada ise Mahir Yürekliydiler. Sevmeyi de, kini de en iyi onlar öğrettiler. Onların yaşamları yolumuzu aydınlatan rehberimizdir artık...

Bugün emperyalizm dört bir koldan dünya halklarına teslimiyeti dayatıyor. “Ya bizden yana olacak, bizim istediğimiz gibi yaşayacak ya da yok olacaksınız” diyor. Dünya halkları ise direnmeye ve hakları için mücadele etmeye devam ediyorlar.

Türkiye halklarının özlem duyduğu adaleti biz sağlayacağız. Bu savaşın öncüleri Anadolu topraklarının yarattığı kahramanlarımızdır... Alişanlar, Muharremler, Hasan Selimler bu topraklarda doğuyor, Berkinler bu topraklarda büyüyor.

Devrim yolunda şehit düşün yoldaşlarımızın hesabını sormadan; emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin izlerini vatanımızdan tamamen silmeden bu savaştan vazgeçmeyeceğiz.

Alınacak intikamımız, sönmeyen öfkemiz; katillerin zulmüyle bilenen sınıf kinimiz var.

Mahir Çayan’ın dediği gibi:
“Devrim yolu engebelidir, dolambaçlıdır, sarptır. Kurtuluş bayrağı bu yolu tırmanan gerillaların birbirine iletmesi ile oligarşinin burçlarına dikilecektir. Her engebede düşen gerillaların gövdesi, bir devrim fırtınası yaratır. Düşen gerillaların kanı devrim yolunu kızıllaştırır, aydınlatır! Düşenler geride kalmazlar, onlar; emekçi halkın kalbinde, ruhunda ve bilincinde, devrimin önder sembolleri olarak yaşarlar... Ve onlar; liderdirler, liderler devrim savaşında masa başında oturmazlar, bu savaşta en ön safta savaşırlar.. Düşenler devrim için, devrim yolunda vuruşarak düştüler. Kalbimize, ruhumuza ve bilincimize gömüldüler... Onlar; kurtuluşa kadar savaş şiarını devrim yolunda kanlarıyla yazdılar. Yolumuz; devrim yolunda düşenlerin yoludur!”

Kahramanlar Ölmez Halk Yenilmez! Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!


0 Reviews