Sanat Cephesi - Halk Sanatçılığının Alfabesi

Sanat Cephesi - Halk Sanatçılığının Alfabesi

Devamını Oku »

Kitap Adı: Sanat Cephesi - Halk Sanatçılığının Alfabesi
Yayınevi: TAVIR Yayınları


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız




GİRİŞ

SANAT CEPHESİ; gücünü halktan alır. Yüzlerce yıllık Anadolu halk isyanlarından ve isyanlara öncülük eden ozan önderlerden Pir Sultanlardan, Köroğlulardan, Dadaloğlulardan alır. Anadolu'nun yetiştirdiği büyük ustalardan alır gücünü. Nazım Hikmet'in şiiri, Ruhi Su'nun sazı-sözü bugün Grup Yorum'un mücadelesinde hayat buluyor. Sanatımız gücünü, halkın anti-emperyalist, anti-faşist mücadelesinden alır.


SANAT CEPHESİ; halkın örgütlü devrimci sanatçıları olarak sürekli kendini yeniler, halk çocuklarını eğiterek kendini örgütler. Yoksul halkın tüm kesimlerinin mücadelesinin içinde bizzat yer alır. İlerici demokrat aydın sanatçılara öncülük ederek, sanatçıları kendi sorunları etrafında ve faşizme karşı mücadelede örgütlemeyi önüne hedef olarak koyar.


SANAT CEPHESİ; halkın sanatçılarının örgütüdür. Ve faşizme karşı direnen Halk Cephesinin bir parçasıdır. Sanatçıları egemenlerin soytarısı, iktidarın dalkavuğu yapmaya çalışan faşist iktidarlara karşı, sanatçıları da halkın mücadelesine katmak için mücadele eder.

SANAT CEPHESİ; bütün engellemelere rağmen, yasaklara rağmen önemli mevziler kazanmıştır. Grup Yorum en çok yasaklandığı dönemlerde bile yoksul halkın evlerinde küçük topluluklara ve düğün salonlarında konser vermiş, üniversite direnişlerini, grevdeki fabrikaları, 1 Mayıs Meydanlarını konser alanlarına çevirmiş, konserleri ise bir miting gibi olmuştur.
Şarkıları dilden dile, kulaktan kulağa yayılmış ve milyonlara ulaşmıştır. Bugün stadyumları hıncahınç dolduran, meydanlarda milyonlara ulaşan konserler vermektedir.


SANAT CEPHESİ; Nazım Hikmetlerin, Ruhi Suların açtığı yoldan emin adımlarla yürüyerek devrimci sanatı devasa kalabalıklara ulaştıran bir güce dönüşmüştür... 75 milyon halkımıza sanatımızı ulaştıracağımıza inanıyoruz. Devrimci sanat geleneğini, bu zengin mirası dünya halklarına taşıyacağız.


SANAT CEPHESİ; İstanbul merkez olmak üzere Anadolu'nun her bölgesinde örgütlenmeyi hedeflemelidir.



0 Reviews