Hayat Denilen Kavga

Hayat Denilen Kavga

Devamını Oku »

Kitap Adı: Hayat Denilen Kavga
Yazar Adı: Fırat Özçelik 
Yayınevi: Boran Yayınevi


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız







ÖNSÖZ

 

Devrimci olma süreci deyince herkesin birbirinden farklı hikayesi akla gelir. Yaşanan sorunlar sorgulanır, nedenleri ve çözümler üzerine kafa yorulur. İdeolojik şekillenme başlar. Sonra bu ideolojinin değerleri adım adım öğrenilir. Yaşanan aslında yeni bir yaşam tarzına geçiş ve siyasal tercihler yapmaktır.

 

Tüm bu süreç içinde her devrimci şu ya da bu şekilde ailesiyle bir çelişki yaşamaya başlar. Aile -faşizm şartlarında- çocuklarını korumak için çoğu kez engel olmaya çalışır. Devrimciliğe doğru adım atanın ilk özgürlük eylemi nerede ise aile ile bağlarını koparmak şeklinde olur. Bu roman, “hayır -diyor- Ailenizi, çevrenizi, köyünüzü, mahallenizi düzene terketmeyin! Kültürünüzü unutmayın!” Onları örgütleme çabası baskılara, engellemelere, hakaret ve tehditlere karşı mücadeleyi gerektirebilir. Ki devrimcilik pratikte biraz da bu değil midir?

 

Ülkemizde yoksulluğu, adaletsizliği yaşayan ve buna karşı mücadelede en yiğit evlatlarını şehit veren halklardan biri de Arap halkı...

 

Fırat Özçelik’in bu romanı Arap halkının da mücadele içinde bedeller ödeyerek ne kadar aktif biçimde yeraldığını gözler önüne seriyor.

 

Bir solukta okuyacağınız bir roman...

 

Boran Yayınevi


0 Reviews