DONBASS'TA 10 GÜN

DONBASS'TA 10 GÜN

Devamını Oku »


Kitap Adı: DONBASS'TA 10 GÜN

Yazar Adı: Berivan Gel
Yayınevi: Tavır Yayınları
Basım Tarihi: Mayıs 2023

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız 

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

Önsöz

Benim adım Berivan, 23 yaşındayım. Ben emekçi bir ailenin en büyük kızı olarak dünyaya geldim. Ailem 2001 yılında ekonomik nedenlerden dolayı Avrupa’ya geldi. Ben Avrupa’da büyüdüm. Avrupa’nın okullarına gittim ve iş yerlerinde çalıştım. Avrupa’da farklı sorunlarla karşı karşıya kaldım. Okullarda iş yerlerinde sokakta ırkçılık yaşadım. Kendi ülkeme, Türkiye’ye ilk defa 2013 de gidebildim. Avrupa’da doğup büyümeme ve buranın eğitimini almama rağmen yüzüm hep kendi ülkeme ana vatanıma dönük oldu. Ailemin bizi büyüttüğü değerlerle Avrupa’nın yoz bataklığında ayakta kalabildik.

Helin Bölek’in şehitliğiyle birlikte devrimcilik kararı aldım ve bir Grup Yorum emekçisi oldum.Helin’in ve İbrahim abinin çaldıkları bas gitarı artık ben çalıyorum.Avrupa’da doğup büyümeme rağmen yüzüm hep kendi vatanıma dönüktü. Ülkemin sömürülmesi, halkımın yaşadığı adaletsizlikleri ve yozlaştırılmasını artık sadece hissetmiyordum ona karşı mücadele etmeye karar verdim.

Emperyalizm hiçbir zaman dünya halklarının kanını emmeye doymaz. Çünkü onun beslendiği kaynak bizim kanımızdır. Bu nedenle de başka ülkelerin emperyalizm tarafından işgallerinde hiçbir zaman susmadık. Irak işgal edildiğinde 68 gün boyunca orada kaldık. Filistin’e Helin bizzat kendi gitti canlı kalkan olarak. Emperyalizmin Ukrayna’da ilk 2014 de yaşanan “Maidan” olayları olarak adlandırdığı katliamdan sonra bizde Grup Yorum olarak oradaydık.

Kendi vatanına uzak ama emperyalizmin sömürüsünü, adaletsizliklerini, işgallerini ve yozlaşma politikalarını görüyordum ve hissediyordum. Bu nedenle de 2023 yılında tekrar Donbass’a gittik. 2022 tarihinde Sosyalizmin ana vatanına Moskova’da verdiğimiz konserde faşizme ve emperyalizme karşı direnen Donbass halkının yanında olduğumuzu tekrar açıkladık.

Direnen dünya halklarının şarkılarını yapıyoruz. Donbass’ta aynı acıyı ve sevinci yaşadık. Emperyalizme karşı aynı öfkeyi ve kini besledik. Dünya halklarının kan kardeşliğini tazelemeye gittik. Enternasyonalizmi büyütmeye gittik. Emperyalizme ve NATO’ya karşı saf belirledik ve Donbass’a gidişimizle tüm dünya halklarına gerçekleri anlatmak istedik.

Bizzat emperyalizmin NATO’nun işlediği suçları kendi gözlerimizle gördük. Görevimiz artık gördüklerimizi tüm dünya halklarına ulaştırmaktır.

Bu kitap bu nedenle yazıldı; bizim gördüklerimizi dünya halklarına ulaştırmak için… Burjuva medyaların tüm dünyaya yaydıkları yalanları bu kitapla boşa çıkartacağız…

YAŞASIN DÜNYA HALKLARININ KAN KARDEŞLİĞİ!




0 Reviews