Halkın Avukatı Anılar 2

Halkın Avukatı Anılar 2

Devamını Oku »


Kitap Adı: 
Halkın Avukatı Anılar 2

Yazar Adı:Av. Özgür Yılmaz
Yayınevi: Boran Yayınevi
Basım Tarihi: Temmuz 2023


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

Av. ÖZGÜR YILMAZ

1974 Kırşehir-Çiçekdağı doğumlu. Üniversite öğrenimine 1992 yılında Ankara Üniversitesi Fizik Bölümünde başladı. Bu bölümü bıraktıktan sonra 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde

Öğrenimine devam etti. Üniversite yıllarının ilk günlerinden itibaren gençlik mücadelesinin içinde

yer aldı ve birçok kez gözaltına alındı. 1999’da tutuklandı, Ankara Ulucanlar Hapishanesi Katliamından önce oradan tahliye oldu. 2004 yılında Ankara’da Halkın Hukuk Bürosu’nda avukatlık Yapmaya başladı.

Çağdaş Hukukçular Derneği’ne üye oldu. ÇHD Genel Merkez yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2006 doğumlu Ayçe İdil adında bir kız çocuğu vardır.

Ankara Halkın Bürosu’nda devrimci avukatlık yaptığı sırada, 2013 yılında yapılan operasyonda firari Sanık olarak aranır duruma düştü ve yargılandı. 2017 yılında aynı nedenlerle yapılan operasyon Sonucu gözaltına alındı, tutuklandı ve 13 yıl 6 ay hapis cezasına Çarptırıldı. Halen Tekirdağ 2 nolu F Tipi Hapishanesinde tutsak.

ÖNSÖZ

18 Ocak 2013 tarihinde bürolarımıza operasyon yaptılar. İstanbul ve Ankara’daki bürolarımızda çalışan arkadaşlarımızı ve ÇHD üyesi dostlarımızı gözaltına aldılar. Bu dosyanın firari sanığıydım.

14 aylık firarilikten sonra mahkemeye hiç gitmediğim, hiç teslim olmadığım, hukuken “kaçtığım”

halde “kaçma şüphem yok” diye mahkeme hakkımdaki yakalama kararını ben yokken kaldırdı. 2017

Yılında yapılan operasyonda ise, hakkında gözaltı kararı verilen büro arkadaşım Suriye’deydi. Suriye’de yaşanan savaş suçlarını tespit etmek ve davalar açmak için Suriye’ye gitmişti. Suriye televizyonlarında emperyalistlerin, AKP’nin, yerli işbirlikçilerin yağmaları ve katliamları ile ilgili hukuki süreç başlatacağını açıkladı. Bize yönelik operasyon kararı da bu nedenle verildi.

Suriye’deki arkadaşımız operasyon olunca yine Suriye televizyonunda ve Türkiye’ye gönderdiği açıklamada

“Gözaltıların bizi yıldıramayacağını ve kendisinin de Türkiye’ye geleceğini” açıkladı. Sonrasında ise yaşamını da tehlikeye atarak savaş koşullarında Lübnan’a geçti. Buradan tarifeli uçakla Türkiye’ye geldi. Uçaktan indiğinde “kaçma şüphesiyle” gözaltına alındı. Gözaltındaki diğer arkadaşlarla birlikte

Mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme arkadaşımızı “kaçma şüphesi var” diye tutukladı. 14 ay kaçan benim.

Benim yönümden “kaçma şüphesi yok” diye hakkımdaki yakalama kararını kaldıranlar, yurtdışından gelen arkadaşımızı “kaçma şüphesi var” diye tutukladı. Bu bile hangi mantıkla ve ne gerekçeyle Tutuklandığımızı gösteriyor. İlk kitabımı 2013 yılında, firariyken yazmıştım. Kitabın basımında teknik hatalar oldu.

Arkadaşlarıma gönderdiğim gözden geçmemiş ilk taslak matbaada basıldı. Bu nedenle kitabımda Redaksiyon hataları anlatım bozuklukları çoktu.

Bu kitabı ise Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde kaleme aldım. Kaleme aldım derken; gerçek anlamda el yazısıyla yazıp el yazısıyla çoğalttım. Umarım bu sefer redaksiyon hataları çok olmaz.

Olursa da şimdiden özür diliyorum. Koşullarımızı göz önüne alacağınızı düşünüyorum.

Kitabımda anlattığım olaylar benden daha çok bizim hikâyemiz.

İçinde olduğum olayları ve hatırlayabildiklerimi yazdım. 2013-2014 yıllarındaki firarilikten 12

Eylül 2017 tarihinde tutuklandığım sürece kadar yaşanan olayları anlattım. Büromuzdaki Arkadaşlarımın her biri aynı şekilde yüzlerce olay yaşamıştır. Ben içinde olduğum olayların bir kısmını yazdım.

Umarım şu an benim gibi hapishanede olan arkadaşlarım da kendi yaşadıklarını kaleme alırlar. Şu bir

Gerçek ki, yaşadıklarımızı yazma konusunda yetersiziz. Oysa tarihsel sorumluluğumuz gereği yazmamız gerekiyor. Ama yoğunluk bahanesiyle bunu pek yapamıyoruz. Hapishane koşullarında zamanı daha iyi kullanarak tüm halkın avukatlarının kitap çalışmasını arttıracağından eminim.

Her bir halkın avukatının bir yıllık mücadelesi bile onlarca kitap olacak olaylarla dolu. Ben de konu bulmakta çok zorlanmadım. Bir kısmını tam hatırlayamamaktan bir kısmını da benzerlikten dolayı anlatmadım. “Halkın avukatlığı nedir?” sorusunun cevabını sizlere anlatmaya çalıştım. Halkın avukatlığına kısa  bir cevap verecek olursam; sömürüye, faşizme ve emperyalizme karşı halkla birlikte mücadele  etmektir.

Düzenin yanında değil, halkın yanında avukatlık pratiği içinde mücadeleyi büyütmektir.

Büromuz avukatları Fuat Erdoğan ve Ebru Timtik’in şehitlikleri halkın avukatlığı nedir sorusuna verilen en güzel cevaptır. Büromuzun tarihi halkın avukatlığının ileri taşınması mücadelesidir. Hapishanede olsak bile bu geleneği devam ettiren ve ettirecek birçok avukat her zaman olacaktır.

Halkı yok edemeyeceklerine göre halkın çocukları da halkın avukatlığını her daim yapacaklardır.

Umudumuzu Ve Direnişimizi Hiçbir Güç Yok Edemez.

Av. Özgür Yılmaz




0 Reviews