Devamını Oku »


Kitap Adı: İki Mektup

 Yazar Adı: Sergül Albayrak

 Yayınevi: Boran Yayınevi

 Basım Tarihi: Temmuz 2023

Kitabı İndirmek için Tıklayınız

Halkın sesi Kütüphanesine Ulaşmak için Tıklayınız

Düşlerin Halk için Kurulduğu yerde Hesap biter yoldaşlık başlar

  

Sergül Albayrak

1978 yılı 30 Mayıs’ında, Almanya’nın Bad Urach şehrinde, Adapazarı’ından göçüp gelen bir işçi ilesinin kızı olarak dünyaya geldi.

Almanya’da büyüdü. Avrupa’da kendi köklerinden, kültüründen, değerlerinden kopan birçok gencimiz gibi Sergül de savrulan bir gençlik yaşadı. İki kültür arasında bocaladığı dönemde, kendi deyimiyle “tesadüfen” devrimcilerle tanıştı. Kafasındaki bulutlar dağılmaya, içinde yaşadığı toplumu tanımaya, dünyayadaha net bakmaya başladı.

“Özgürlüğün” gerçek anlamını kavradığında, emperyalizmin dayattığı yaşamı reddetmekte güçlük çekmedi. Hızla öğrendi. Öğrendikçe hızla devrimcileşti.

Almanya’da çeşitli görevler aldı. Kendi gibi çelişkiler yaşayan üçüncü kuşak gençlik içinde birçok yeni taraftar kazandı.

1997 yılında kurye olarak ülkeye gittiği sırada, Tokat’ta tutsak düştü. İşkence gördü, tutuklandı. Hapishanelerde Türkçesini geliştirdi. Hep direniş saflarında yer aldı. 19-22 Aralık katliam saldırısında Çanakkale hapishanesindeydi. Feda savaşçısı Fidan Kalşen’i eyleminden birkaç dakika önce kucaklamasını, Fidan’ın gözündeki ışıltıyı hiç unutamadı.

Ölüm orucuna gönüllü oldu. 25 Temmuz 2004’te Uşak E Tipi hapishanesinde 11. Ölüm orucu ekibinde yer aldı. Direnişi kırmak için çeşitli taktikler uygulayan devlet, başkabirçok tutsak gibi, Sergül’ü de 13 Aralık 2004 tarihinde tahliye etti. Sergül bu tahliyenin nedenini görmekte zorlanmadı. İhanete açılan kapıya yönelmeyi reddetti. 154 gündür sürdürdüğü ölüm orucunu feda eylemine dönüştürme kararı aldı. 26 Aralık’ta Taksim’de bedenini tutuşturarak, direnişin boyun eğmeyen sesi olarak kahramanlar içinde yer aldı.




0 Reviews