Devamını Oku »


Kitap Adı: KARANFİL TOMURCUĞU

Yazar Adı: Eylem Yücel

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi:

ÖNSÖZ:

EYLEM YÜCEL, Sincan F Tipi Hapishanesi’nde devrimci bir tutsaktır. Tarih bilinciyle dolu şiirlerini resim yeteneğini de katarak bize ulaştırmıştır.

50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat 2023 depremini yüreğinde hissetmiştir. Şiir ve çizimileriyle halkımıza olan sevgisini, faşizme öfkesini dile getirmiştir. Tecrit hücrelerine kapatsalar da özgür tutsakları teslim alamıyorlar. S-Y tipi hapishanelerle Kuyu Kafes içinde güneş ve havaya hasret bıraksalar da özgür tutsakları teslim alamıyorlar.

Bu şiirler tecrit hücrelerinden dışarıya umut taşıyor. Bilinç taşıyor. Özgür tutsakların şiirleri, şarkıları elden ele, dilden dile yayılıyor.

Onlar özgür tutsaktır, tecrit altında kuyunun dibindeki taş gibi yalnızlığa mahkum edilemezler. Tecriti üreterek, direnerek parçalarlar. Dünyanın kalabalığına karışırlar, dışarıda kırk günlük yerde yaprak kıpırdasa, yürekleri titrer.

Onlar özgür tutsaktır, özgür tutsaklar halkın sanatçısıdır. Yazardır, şairdir, çizerdir...

Eylem Yücel'in yazılarını, şiirlerini ve çizimlerini okurlarımızla paylaşıyoruz. Eylem Yücel'in şiirlerini okuyalım, okutalım. Eylem'e mektup yazalım...

İyi okumalar...

 

BORAN YAYINLARI

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız




0 Reviews