Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi’nden Merhaba!

Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi’nden Merhaba!

Devamını Oku »


Bu kitapta, Avrupa Dev-Gençliler ’in emeğiyle hazırlanan Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi’nin 2012-2023 yılları arasında yayınlanan sayılarının toplu halini okuyacaksınız.

Avrupa’da Bizim Gençlik, ilk olarak 2012 yılının Ocak ayında yayınlandı.

Avrupa’da örgütlenen Anadolu Gençlik’in kaleminden yazıldı. Ülkesinden küçük yaşta gelen veya Avrupa’da doğup büyüyen, anadili olan Türkçe’ye vakıf olmasa da yüreği Anadolu topraklarında atan gençler tarafından, Avrupa’da yaşadıkları ırkçılık, yozlaştırma, eğitim sistemindeki sorunlar, aile içi sorunlar vb. anlatıldı.

Emperyalizmin gençlik üzerindeki politikaları sonucunda, Avrupa’da büyüyen gençliğin günlük yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara devrimci çözümler kaleme alındı.

Emperyalizmin göbeğinde yaşamanın yarattığı yoksunlukları, aşağılanmayı, yozlaştırmayı, yabancılaştırmayı yaşayan gençliğin emperyalizme öfkesi ve Anadolu’ya özlemi vardır her satırda. Avrupa’da yaşayan halkımıza yönelik yapılan ırkçı katliamlara, saldırılara sessiz kalamazdı, kalmadı devrimci gençlik. Düzenin bireyciliğine-bencilliğine-yozluğuna atılan gençliği, emperyalizmin bataklığından kurtarma iddiası ile yapılan faaliyetler de anlatıldı dergide.

Anadolu Gençlik’in, Avrupa Dev-Genç’e dönüşme sürecinde yapılan tüm faaliyetleri bu kitapta okuyabilirsiniz. Avrupa’da Bizim Gençlik, ilk olarak gazete olarak yayına başladı. Sonrasında dergi formatında yayınlanmaya devam edildi. Sayıların numaralandırılmalarında da görüleceği üzere eksik sayıların olması, o süreçte yeni devrimcileşen öğrenme sürecindeki komitelerin deneyimsizlikleri nedeniyle düzenli çıkarılamamış olmasındandır.

Avrupa Dev-Genç; örgütlenmelerini yaygınlaştırdıkça, tarihinden aldığı güçle büyüdükçe, bu eksikleri aşmış ve kendinden sonraki Avrupa Dev-Genç Komiteleri’ne bir deneyim olmuştur. Gençlik, gelecektir. Gençliğin yaptığı her faaliyet çok önemli ve değerlidir.

Gençliği olmayanların, geleceği de olamaz.

Gençlik, halkın bir parçasıdır. Halkın en dinamik kesimidir.

Gençlik duyarlıdır, meraklıdır, bütün yozlaştırma politikalarına karşı gelişmeye açıktır, vefalıdır, muhaliftir, düzene karşı öfkelidir, haksızlıklara karşı tepkilidir.

Gençliğin içine düşürüldüğü durumu; ancak gençliğin kaleminden anlayabilir, o bataklıktan gençliği, yine gençlik çıkartabilir.

Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi’nin dünden bugüne hedefi de Avrupa’da yaşayan gençlerin sorunlarını kaleme alıp, sorunların kaynağını ve çözümlerini gösterip, Avrupa Dev-Genç saflarında örgütlenmeye çağırmaktır.

Avrupa Dev-Genç Saflarında Örgütlenelim, Mücadele Edelim.

Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisini Okuyalım, Okutalım.

Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisini Okumak için Tıklayınız



Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin TIKLAYINIZ




0 Reviews