Devamını Oku »


Kitap Adı: Miras “Tarihe Not Düşüyoruz”

Yazar Adı: Ercan Kartal

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: Eylül 2023

2000 -2007 Büyük Ölüm Orucu Direnişi

 Yayınevinin Notu:

 Bu kitap, Ercan Kartal’ın Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına sunduğu 2010/172 nolu Dosya’dan alınarak derlendi. Yakın tarihimizin en önemli siyasal olaylarından biri olan, 2000-2007 Büyük Ölüm Orucu direnişinin ve direniş sırasında ülkemiz ve dünyamızda yaşanan olayların birbiriyle bağlantılarının incelenerek anlatıldığı bir büyük belgesel değerlendirme olarak kitaplaştırıldı.

 Mahir Çayan, Kızıldere eylemine karar verirken “direnme geleneği” bırakmış olacaklarını belirtmişti. Sonraki kuşaklar bu mesajı aldı, direnme geleneği Anadolu topraklarında kök saldı. Bu büyük bir MİRAS idi.

 Türkiye Devrimci Hareketi bu mirastan beslendi, ama mirası tüketmedi, büyüttü. Bir çok yeni direnişler yarattı.

 2000- 2007 Büyük Ölüm Orucu direnişi kendi içinde birçok kahramanlığı barındıran, en zor koşullarda bile direnerek umudu büyütmenin mümkün olduğunu gösteren büyük bir direniş ve MİRAS olarak tarihteki yerini aldı.

 Kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin en büyük paya sahip olduğu bu MIRAS’ı kitaplaştırmış olarak, Özgür Tutsak ve direnişçi Ercan Kartal’ın birebir şahitliğinin, sabırlı ve titiz çalışmasının ürünü olarak sizlere sunuyoruz.

 Saygılarımızla...

 Boran Yayınevi



Kitabı İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



0 Reviews