Boşuna Değil Hiçbir Şey

Boşuna Değil Hiçbir Şey

Devamını Oku »



Kitap Adı: Boşuna Değil Hiçbir Şey
Yazar Adı: Feridun Osmanağaoğlu
Yayınevi: Bora n Y ay ı n ev i
Basım Tarihi: Eylül 2023

ÖNSÖZ

Bize sadece şiir değil, hayat ile bağ kuran şiir lazımdır.

“Biz” dediğimiz kim?

Herkesin bir “Biz”i var... Bizim bildiğimiz biz, “Demiri oya gibi hep beraber işleyip toprağı beraber sürenlerin, yarin yanağından gayrı her şeyde hep beraber diyenlerin” bildiği büyük insanlıktır. Politik laflar değil bunlar ama politika içeren laflardır.

Şiirin olmadığı boşluğu hayat çoğu zaman çerçöple doldurur. Yankısı olan hiç bir ses kaybolmaz ve şiir herkes için yazılmaz.. Bizim “İhtiyarın” yazdığı şiirler de herkes için değildir kuşkusuz. Ben bu şiirlerde yaşayan ruhu sevdim. Ruh yoksa dilin “şairaneliği” neye yarar ki?

Hayatın şiirini doğrudan yazmasa bile yaşıyor halk, Biz onu dizelere döküyoruz yalnızca. Şiirin diliyle tutanak tutuyoruz. Tutarken kolumuza “şair” pazubandı takmışız takmamışız ne önemi var? Akıp giden hayata baka kalmayan bir bakış için, kas gücüyle engellenemeyen bir beyin ve yürek gücü gerekiyor önce. İçinde yaşadığı kafesi reddeden üye, bizzat uyumlu kafes ahalisi tarafından “aşırı” bulunur mesela... Ama az daha büyük bir kafes “demokratik kazanım” sayılır. Buradaki konfor alanı önemli; yemlikler var, suluklar var, salıncaklar var, kafes ile ahali arasında bir denge var. Ahaliyi kafessiz bir hayata ikna edip dengeyi kurmak zor.. Biraz vakit ve bedel istiyor.

Hakkın ödenmez İhtiyar. Onur ve dirençle örülen bir hayattan süzüp aldığın bu dizeler, baş eğmeyen ömrüne tanıktır. Bu tanıklığı bana açtın, beni buna layık gördün... Sağ ol!

İbrahim Karaca

16 Haziran 2023


Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız



0 Reviews