NATO’nun Katliam Kararları Stratejik Konsept Kararları

NATO’nun Katliam Kararları Stratejik Konsept Kararları

Devamını Oku »

Kitap Adı: NATO’nun Katliam Kararları Stratejik Konsept Kararları

Yazar Adı: UĞUR EYÜP

Yayınevi: BORAN YAYINEVI

Basım Tarihi: Aralık 2023

 

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

 

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

Giriş

Katliamların, sömürünün, işgallerin, teslimiyetin ve beyinlerin işgali için her çeşit saldırıların tüm hızıyla sürdüğü bir zamanda yaşıyoruz. Dünyamız iki paylaşım savaşı gördü. Yapılan tahminlere göre, insanlık tarihi boyunca 14 bin 513 savaş gerçekleşti. Bu savaşlarda 3 milyar 640 milyon insanın öldüğü düşünülmektedir.

Tarih sınıflar mücadelesidir. Sınıflar mücadelesinde ise savaşlar hep olmuştur, olacaktır da; ta ki emperyalizm yenilene, sınıfsız-sömürüsüz bir dünya kurulana kadar...

Savaş bugün de sürüyor. Bu savaşın bugünkü tarafları egemen sınıf olan burjuvazi ve ezilen sınıf konumundaki işçi sınıfıdır. Burjuvazinin siyasal, askeri, ekonomik örgütlenmesi olan emperyalizmle işçi sınıfının önderlik ettiği halklar bloku arasında süren bu amansız savaş askeri, ideolojik, kültürel, ekonomik her alanda değişik araç ve yöntemlerle sürmektedir.

Emperyalizm deyince dünya halklarının aklına ABD emperyalizmi gelir.Bu doğaldır çünkü ABD ikinci emperyalist paylaşım savaşından bugüne emperyalist blokun başını çekmektedir, çünkü ABD’nin son yüzyıllık tarihi emperyalist savaşlar, işgaller, katliamlar, yağma ve sömürüyle anılan bir tarihtir.

Emperyalizm bugün halkları askeri, politik ve ideolojik egemenlik altına alarak sömürüsünü sürdürüyor. Dünya halklarına karşı gelişmiş askeri teknolojileriyle, ağır silahlarıyla, bombaları, uçaklarıyla, dünyanın dört bir yanına yayılan askeri üstleriyle, dünyanın jandarmalığını yaparak saldırıyor. Sadece bunlarla, sadece askeri araçlarla, askeri yöntemlerle saldırmıyor elbette. İdeolojik araçlarıyla, politik araçlarıyla, diplomatik araçlarıyla her şeyiyle saldırıyor.

Devletleri, hükümetleri yönetiyor, işbirliği yapmayanlara darbeler yaparak, tehditler savurarak hizaya çekiyor. İdeolojik saldırılarını arttırarak halkların beynini teslim almaya çalışıyor.






0 Reviews