Hasan Ferit Gedik'in Katilleri Gülsuyu Çetesi

Hasan Ferit Gedik'in Katilleri Gülsuyu Çetesi

Devamını Oku »


Kitap Adı: Hasan Ferit Gedik'in Katilleri Gülsuyu Çetesi

Yazar Adı: HALKIN HUKUK BÜROSU

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: Şubat 2024

 

 

Pisliği Devrim Temizler

Türkiye Devleti, sömürge tipi faşizmi örgütlerken, bir başka ifade ile yukarıdan aşağı baskıcı bir devlet olarak örgütlenirken kirli -yaşadışı- işlerini yapacak güçleri de yetiştirdi. Halk muhalefetini ve devrimci hareketi bastırmak için bir dönem sivil faşist parti öne çıkmıştı. Son yıllarda ise mafya çeteleri aynı görevi devraldı. Mafya çeteleri aynı zamanda emekçi halkın yaşadığı şehir ve mahallelerde yozlaşmayı yaygınlaştırmak için uygun bir araç olarak büyütüldü, yaygınlaştı.

Bu kitapta, İstanbul Gülsuyu Mahallesinde çöreklenen bir torbacı çetesi mercek altına alınıyor. Uyuşturucuya karşı yürüyüş sırasında kalabalığa ateş açarak Hasan Ferit Gedik’i katleden iki kişiyi yaralayanlar hakkında dava açıldı. Savcının yapmadığı işi avukatlar yaptı; bu torbacı çetesinin nasıl çalıştığı, hangi işleri yaptığı, devletin resmi güçleri ile ilişkileri, nasıl korundukları, nasıl kullanıldıkları somut delilleriyle ortaya konuldu.

Belge, 2014 tarihli...

Böylesine açık bir şekilde tanınmasına ve bilinmesine rağmen bu torbacı çetesi tutuklanmadı, engellenmedi. Mafya şeflerinin hapishanelerden salıverildiği, halkı tehdit etmek için mitingler düzenlediği bir süreçte, açık bir cinayetin faili olan bu çete de göstermelik cezalarla kurtuldu.

Aynı çete Ankara’da MHP ile çelişki yaşadığı için tasfiyesine karar verilen Sinan Ateş süikastinde yeniden kamuoyu gündemine girdi. Kimisi hakkında arama kararı olan çete üyelerini Ankara’ya kadar getirenin bizzat polis memurları olduğu ortaya çıktı.

Bu durum kendi yasalarını bile tanımayan devletin nasıl mafyalaştığının yeni bir göstergesidir. 1996 yılında devrimci hareketin mafya-devlet ilişkisine karşı ileri sürdüğü çözüm bugün de geçerli ve güncel olmaya devam ediyor: “Pisliği devrim temizler.”

Boran Yayınevi

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

 

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız





0 Reviews