Amerikan Ulusal Güvenlik Strateji Belgeleri

Amerikan Ulusal Güvenlik Strateji Belgeleri

Devamını Oku »


Kitap Adı: Amerikan Ulusal Güvenlik Strateji Belgeleri

Bu Tarihi Yazan ve Bu Kitabı Derleyen: Dayı’nın Öğrencileri

Yayınevi: BORAN YAYINLARI

Basım Tarihi: MART 2024

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

 

1.ÖNSÖZ

BAŞ ÇELİŞKİ HALEN EMPERYALİZM İLE DÜNYA HALKLARI ARASINDADIR.

Amerikan emperyalizmi dünya halklarının baş düşmanıdır.

Amerikan emperyalizmi, imparatorluk savaşında dünya halklarının oluk oluk kanını akıtıyor.

Emperyalizmle uzlaşmak, burjuva ideolojisinin hakimiyetini kabul etmektir. Emperyalizmin bütün saldırılarına, savaşlarına, işgallerine, katliamlarına, işkenceye, talana, sömürüye, açlığa onay vermektir. Devrimcilikten vazgeçmek ve emperyalizmin suçlarında pay sahibi olmaktır.

Uzlaşmak ideolojik bir tercihtir.

50 yıllık Parti Cephe tarihi bize öyle bir ideolojik miras bırakmıştır ki; bu mirasın dışına düşmek ihanetle eş değerdir. Parti Cephe’nin, kökleri Anadolu topraklarına dayanan ML ideolojisi eğilip bükülemeyecek çelik bir güce sahiptir. Bu güç toplumlar tarihinin, savaşın ve bilimsel düşüncenin yasalarına göre şekillendirilmiştir. THKP-C’den Mahir Çayanlar’dan devralınan bu gelenek Dursun Karataş’ın önderliğinde Devrimci Sol ve DHKP-C ile doruğa taşınmıştır. Dursun Karataş’ın dehası Anadolu topraklarında Marksizm’in yaratıcı uygulayıcısı olmasındadır. O, Parti Cephe ideolojisini Halkla buluşturmuştur. Savaşı halklaştırma, halkı savaştırma konusunda örnekler yaratmıştır.

Dayı, 38 yıllık devrimciliği boyunca uzlaşmacılık rüzgarlarının çok güçlü estiği dönemlerde uzlaşmadı. Sosyalist bloktan esen revizyonizm rüzgârları karşısında dimdik durdu. SBKP'nin dünya soluna kabul ettirmeye çalıştığı "barış içinde bir arada yaşama" politikasına karşı güçlü bir ideolojik mücadele verdi.

12 Eylül Cuntasının yaptırımlarıyla uzlaşmayı değil faşizme karşı mücadeleyi tercih etti. Emperyalizm gibi her şeyin tekellerin hakimiyetine dayandığı ve halkların bütün sorunlarının kaynağı olan bir zulüm sistemine karşı direnmek ve savaşmak halkların tek şansıdır. Dayı bu şansı sonuna kadar kullandı. Yeri geldi yenilgiler yaşadık ama asla teslim olmadık. Çünkü siyasi zafer savaşma kararlılığıdır. İdeolojik gücümüz yenilgilerden çıkarttığımız siyasi zaferlerimiz üzerine yükseldi. İdeolojik üstünlüğümüzü ise tarihsel ve siyasal haklılığımıza koşulsuz inanarak, tarihsel materyalizme ve ML bilimsel yasalarına bağlı kalarak oluşturduk.

Çünkü bizim doğum yerimiz Kızıldere’ydi. Biz fiziksel imhanın asla bir son olmadığını, önemli olanın ideolojik yenilgi olmaması gerektiğini Kızıldere’den “Biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik” şiarından öğrendik.

*Dayı;

Emperyalizmle uzlaşmadı.

Oligarşiyle uzlaşmadı.

Faşizmle uzlaşmadı.

Uzlaşmamanın bedel istediği koşullarda, bedel ödememek için savunulan teorilerle uzlaşmadı.

Reformist tezlerle, sivil toplumcu anlayışlarla uzlaşmadı.

Halktan kopup, halkı aşağılayanlarla uzlaşmadı.

İhanetle, hainlerle uzlaşmadı.

Zaaflarla uzlaşmadı.

Binbir görünüm altında içimize sızmaya çalışan burjuva ideolojisiyle hiç uzlaşmadı.

Emperyalizmin tecrit, tasfiye, imha politikasıyla uzlaşmadı.

Cephe, emperyalizmin sosyalizmi tasfiye sürecinde büyük bir ideolojik savaş verdi. Silahlı mücadeleden, halk kurtuluş savaşını örgütlemekten, iktidar iddiasından ve sosyalizmden vazgeçmedi.

Emperyalizm, sosyalist bloğu revizyonizmin “barış içinde bir arada yaşama” teorisiyle yıkmak istedi. SSCB yıkılırken “sosyalizmin sorunları sosyalizm içinde çözülür” dedik. Emperyalizm, Romanya’da karı koca Çavuşesku’ları kurşuna dizerken sosyalizmin onurunu savunduk.

Amerikan emperyalizmi Körfez Savaşı’nda ve Irak’ı işgal ederken, bütün dünyayı dize getireceğini haykırırken, “emperyalist savaşa” karşı kampanyalar örgütledik. Dayı, Amerikan emperyalizminin 11 Eylül’den sonra “terör” demagojileriyle bütün dünyayı zapturapt altına almaya çalıştığı, silahların betona gömüldüğü, teslimiyetin ve ihanetin, sosyalizmi tasfiyenin diz boyu olduğu, burjuva ideolojisinin zafer çığlıkları attığı yıllarda büyük bedeller ödemeyi, şehitler vermeyi göze alarak emperyalizmle asla ve asla uzlaşmayacağımızı bütün dünyaya ilan etti.

Emperyalizmin tecrit saldırısına karşı 122 şehitle, 7 yıl gibi bir süreyle tarihin en uzun savaşını verdik. Tarihin her dönemecinde, sınıflar mücadelesinin her keskinleştiği dönemde Cephe bedeller ödemeyi göze alarak sınıf savaşımının gereklerini yerine getirdi. Sınıf kinini ve bilincini bileyerek bu keskin dönemeçlerden çıkmasını bildi.

Yenilmezliğimizin sırrı, emperyalizmin hiçbir politikasıyla UZLAŞMAMAMIZDADIR. Dayı’dan sonra yolumuz, ne yapmamız gerektiği belliydi. Emperyalizmin “tecrit, tasfiye, imha” saldırılarını direnişlerimizle boşa çıkarttık. Yeni yeni ölüm orucu kararlarıyla, halka yayılan, ülke gündemini belirleyen direnişlerimizle Türkiye siyaset sahnesinde hep var olduk.

Devrimcilik düşman politikalarını boşa çıkartmaktı, çıkarttık. Dünyada Amerikan imparatorluğuna biat rüzgarlarının estiği, milliyetçiliğin tavan yaptığı yıllarda biz Amerikan emperyalizmin bağrında patlayan bomba olduk. Anadolu topraklarına birer hançer gibi saplanan Amerikan ve NATO üslerine izin vermeyeceğimizi haykırdık, “Ortak Düşman Amerika” dedik. Emperyalist fonlarla ve sivil toplumculukla solun tasfiye edilmesine karşı en güçlü ideolojik mücadeleyi verdik, devrimci solun değerlerinin önünde bedenlerimizle barikat olduk.

Amerikan emperyalizmine şu koskoca dünyada bir tek BİZ boyun eğmedik. Amerikan emperyalizmi bir tek bizi yola getiremedi, teslim alamadı. 50 yıllık onurlu bir tarihe sahibiz.

Bu şanlı tarihin yazıcıları başta önderimiz olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve tutsaklarımızdır.

Bu 50 yıllık tarihe yön veren: İDEOLOJİK BAĞIMSIZLIĞIMIZ, İDEOLOJİK NETLİĞİMİZ, İDEOLOJİK KARARLILIĞIMIZ’dır.

Bu kitabımızda, Amerikan emperyalizminin ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİ BELGELERİNİ,

doktrinlerini, politikalarını, saldırılarını, suçlarını en ince detayına kadar inceledik. Neredeyse Amerikan emperyalizmine dair gök kubbenin altında yazılmadık bir şey bırakmadık.

Savaşın kuralıdır: DÜŞMANI TANI, KENDİNİ TANI, YENİLMEZ OL! Evet, düşmanımızı çok ama çok iyi tanıyoruz.

50 YILLIK TARİHİMİZDE EMPERYALİZM HİÇBİR DÖNEM BEYNİMİZİ TESLİM ALAMADI. AMERİKAN EMPERYALİZMİ BÜTÜN DÜNYA HALKLARININ KATİLİ VE BAŞ DÜŞMANIDIR. BU GERÇEK DEĞİŞMEZ. BİZİ LİME LİME DE ETSELER, DERİMİZİ DE YÜZSELER NESİMİ GİBİ, İŞKENCELERDEN GEÇİRSELER AYLARCA, YILLARCA TECRİT ETSELER, HÜCRE HÜCRE ERİSEK ÖLÜM ORUÇLARINDA, İDAM ETSELER DARAĞAÇLARINDA; HAFIZAMIZI SİLSELER MESALA HER ŞEYİ UNUTSAK DA EMPERYALİZMİN BAŞ DÜŞMAN OLDUĞU GERÇEĞİNİ UNUTTURAMAZLAR BİZE.

Bizler, bu kitabın ve anti-emperyalist tarihimizin yazarları, DAYI’NIN ÖĞRENCİLERİYİZ.

DAYI’DAN DEVRALDIĞIMIZ ANTİ-EMPERYALİZM, UZLAŞMAMA VE İDEOLOJİK MÜCADELE

GELENEĞİYLE AMERİKAN İMPARATORLUĞUYLA SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİMİZİ, BEDELİ

NE OLURSA OLSUN BU BEDELİ ÖDEMEYİ GÖZE ALDIĞIMIZI BÜTÜN DÜNYA HALKLARINA

DUYURUYORUZ. BİZ CEPHELİLER DÜNYA HALKLARININ DA UMUDUYUZ. SOSYALİZMİ

SAVUNMANIN TARİHSEL VE SİYASAL SORUMLULUĞUNU TAŞIDIĞIMIZ BİLİNCİYLE KURTULUŞA

KADAR SAVAŞACAĞIZI BİR KEZ DAHA İLAN EDİYORUZ.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA KURTULUŞA KADAR YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

YA BAĞIMSIZLIK YA ÖLÜM!

KAHROLSUN EMPERYALİZM!

YAŞASIN BAĞIMSIZLIK, DEMOKRASİ, SOSYALİZM MÜCADELEMİZ!

DAYI’NIN ÖĞRENCİLERİ

 

 





0 Reviews