Kitap Adı: Kukla Yargının Sefaleti: Derleme- 3

Kitap Adı: Kukla Yargının Sefaleti: Derleme- 3

Devamını Oku »


Kitap Adı: Kukla Yargının Sefaleti: Derleme- 3

Yazar Adı:

Yayınevi: Boran Yayınevi

Yayınlanma Tarihi: Nisan 2024

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

 

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

 

 

 

Kukla Yargının Sefaleti: Derleme- 3

Halkın Hukuk Bürosu Avukatların “Yargılanma” Süreci

 

ÖNSÖZ

“Yargı süsü verilmiş saldırı” 2013 yılında başladı. Tabii bu halkın avukatlarına yönelik ilk saldırı değildi. Ama 10 yıl sürecek uzun bir saldırı ve direniş sürecinin başlangıcı idi. İktidar Halkın Avukatlarının savunma tarzından son derece rahatsızdı. Engellemek için düğmeye bastılar. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının evleri ve büroları bu süreçte birçok kez basıldı, gözaltılar tutuklamalar yaşandı. Daha önemlisi uydurulmuş delillerle davalar açıldı. Saldırı iktidarın borazanı medya ayağı da eklenerek çok yönlü yürütüldü.

Saldırılara karşı direniş te daha ilk günden başladı. Müvekkillerinin hak ve özgürlük mücadelesini veren avukatlar bu kez kendi hakları için direnişe başladılar. Bu kez savunmanın özgürlüğü savunulacaktı. Mahkeme kürsüleri düzen yargıçlarına dar edildi. İddiaları ve sahte delilleri tek tek çürütüldü. Savunma mekanı sadece mahkeme salonları değildi, basın açıklamaları, yürüyüşler ile başlayan direniş, açlık grevleri ve ölüm oruçları ile devam etti. “Yargı erk”inin nasıl siyasal iktidarın sopası gibi kullanıldığı en açık şekilde ortaya çıkarıldı. Halk nezdinde yargılayanlar yargılandı.

Bu sürece ilişkin birçok kitap yazıldı. 2013 yılı savunmaları, 2019 ve 2022 yılı savunmaları kitaplar olarak yayınlandı. Bu sürecin şehidi Av. Ebru Timtik direnişin en önünde bayraklaştı. Halkın avukatlarının savunma pratiği “Anılar” isimli kitaplarda deneyim olarak kalıcılaştı.

Biz, tüm bu yazılanlara rağmen sürecin bir çok gelişmesinin yine de eksik kaldığını gördük. Üçüncü derleme kitabı bu eksiği giderme, süreci biraz daha detaylı görme ve anlatma ihtiyacından doğdu.

Hiç bir ek yorum yapmadan, sadece zamanında basında yazılan ve yayınlanan haber, yorum, açıklama ve değerlendirmeleri tarihsel bir sıralama içinde derledik ve yayına hazırladık.

Bu derleme ile sadece ülkemizin hukuk ve yargı kurumlaşmasını en yalın haliyle görmüş olmayacaksınız, ama aynı zamanda ülkemizdeki siyasal sistemi derinlemesine analiz edecek argümanları da bulacaksınız.

“Bir ülkeyi en kısa şekilde tanımak için hapishanelerine bakmak yeter” demiş bir araştırmacı. Biz de ek yapıyoruz, “Bu ülkeyi derinlemesine tanımak için yargı sürecine bakmak yeter”

Halkın Avukatlarının direnişi bu ülke halklarının hak ve özgürlük mücadelesinin önemli halkalarından biri oldu. Sistemi ve onun “yargı erki”nin sefil durumunu ise yaşananları okuduğunuzda göreceksiniz. Adalet için mücadelenin zorunluluğunun ne kadar hayati bir sorun olduğunu söyleyenlere de hak vereceksiniz.

Halkın Avukatlığının temellerini atan, Halkın Hukuk Bürosunu kuran ve direnişleriyle büyütenlere saygılarımızla...

Boran Yayınevi




0 Reviews