Yoksulluğun Sosyal, Duygusal, İdeolojik Sonuçları

Yoksulluğun Sosyal, Duygusal, İdeolojik Sonuçları

Devamını Oku »


Kitap Adı: Yoksulluğun Sosyal, Duygusal, İdeolojik Sonuçları

Hazırlayan: Özgür Tutsaklar

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: Mayıs 2024

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

 

1-Yoksulluğun üniversite mezunu işsizler, gençler üzerinde ideolojik, ekonomik, sosyal ne tür etkileri vardır?

Gençlik Mahir ÇAYAN’ın tanımıyla toplumu harekete geçiren bir dinamit fitilidir. Ancak gençlik bugün bırakalım hak için mücadele etmeyi, öne atılmayı, günlük yaşamını dahi sürdüremez haldedir.

Bugün üniversite mezunu milyonlar işsiz yurtdışına gitmeyi hayal etmektedir. Üniversite mezunları dışında, ortaokul, lise öğrencileri de yurt dışında okumak istemektedir. Çünkü çevrelerindeki işsiz üniversite mezunlarını görmekte, gelecekleri için çareyi emperyalist ülkelerin liselerinde üniversitelerinde aramaktadırlar.

Özellikle üniversiteli gençlik liseyi üniversiteye giderken doğaları gereği hayaller kurarlar ve belli bir ideale sahiptirler. Düzenin yarattığı yoksulluk, gençlerimizin ideallerini, hayallerini tuzla buz etmektedir. Üniversite sonrası işsizlikle karşılaşan gençlerimiz umutsuzluğa kapılıp bunalıma giriyor. Bir işi olmadığından ailesine halkına bir faydası olmadığı düşüncesiyle kendine güvenini saygısını yitiriyor. Bugün gençlik yoksullukla başa çıkmaya çalışırken aynı zamanda düzenin her türlü yoz, çarpık düşünceleriyle karşı karşıya geliyor. Kısa yoldan zengin olma adına çetelerin, tarikatların içinde özünü kaybediyor.

Üniversiteyi bitirip herhangi bir iş bulamadığı, ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmenler ya da başka meslekten gençleri duyuyor, gazetelerden okuyoruz. İyi bir gelecek adına yurt dışına gidebilenler ise oralarda ya ucuz iş gücü oluyor ve sömürü sonucu ülkesine kendine yabancılaşıyor ya da aradığını bulamamanın sonucunda bunalıma giriyor.





0 Reviews