Devamını Oku »



Kitap Adı: NEHİR

Yazar Adı:

Yayınevi: Boran Yayınları

Basım Tarihi: Haziran 2023

 Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız


Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

Türkiye ve dünya`da bir basın ve medya var ki hiçbir RTÜK kuralları orada işlemez. Orada çalışanlar para almazlar, olayları manüpüle etmezler, kendilerini ve kalemlerini satmazlar, bir kişi ve kurumun çıkarları için yazmazlar, siyasi çıkarları için yalakalık yapmazlar. Çalışmaları yazarından editörüne, mizanpajcısından kalemi bulanına kadar hepsi aynı kıdemde, aynı şevk ve gönüllülükle işlerini yaparlar. Onlar bu işi sadece halk sevgisi, vatan sevgisi ve yoldaş sevgisi için yaparlar.

Hapishanelerin basın ve medyası vardır. İsimlerini koymaktan tutunda dağıtımına kadar her işi tüm ayrıntıları ile el emeği olarak kendilerinin ürettikleri bir hapishane basın ve medyası. Burada politik kitaplar yazılır, dergiler çıkarılır, şiir kitapları basılır, romanlar yazılır…. Aklınıza gelebilecek her türlü basın yayın çeşitleri burada binbir emekle, binbir zorluklarla hazırlanır. Okuyuculara çoğunlukla hapishanelerin duvarlarında asılı panellerde tutsaklara sunulur. Bazen de binbir zorlukla dışarıya ulaşır.

Sizlere sunduğumuz bu şiir kitabı hapishanede tutsaklar tarafından hazırlanmış ve yayınlanmış bir şiir kitabıdır. Orijinalinden birkaç örneği kitabın sonunda sizlere verdik. Kitabın içindeki şiirlerin büyük bölümü ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde Parti-Cephe saflarında kararlı ve cesurca savaşarak şehit düşen halk kahramanlarımızın şiirlerinden oluşuyor. Kitapta bulunan diğer şiirler de yine ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde Parti-Cephe saflarında tutsak olan tutsaklarımızın şiirleridir.

Bu şiir kitabını sizlere hazırlarken orijinaline birebir bağlı kalmaya çalıştık. Bağımsızlık mücadelemizde sanat alanında da savaşarak mücadeleye katkılarını sunan şehitlerimizi saygıyla anıyor, onurlu özgür tutsaklarımızın katkılarıyla birlikte kitabımızı halkımıza sunuyoruz.

Boran Yanınevi





0 Reviews