DEĞERLER BİR HALKIN ŞAH DAMARIDIR

DEĞERLER BİR HALKIN ŞAH DAMARIDIR

Devamını Oku »


Kitap Adı: DEĞERLER BİR HALKIN ŞAH DAMARIDIR

Yazar Adı: Seval Aracı

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi:  Temmuz 2023

 Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

ÖNSÖZ

Seval Aracı bu derlemesiyle yayınlarımıza yeni bir kitap kazandırmış oldu. “Değerler Bir Halkın Şah Damarıdır” derlemesi Seval Aracı’nın ilk kitabıdır. Bununla birlikte ürettiği, yazdığı ürünler başka kitaplarda değerlendirilmiştir.

Seval Aracı demokrat bir ailede büyümüştür, ilköğretim mezunudur. Çocuk yaşta birçok iş yerinde çalışmıştır. Halkımızın ekmek, adalet kavgası içinde mücadele etmektedir. Bu mücadelesi nedeniyle defalarca gözaltına alınmış, tutsak düşmüştür.

Bununla birlikte, okullarda öğrenemediklerini mücadele içinde öğrenerek mütevazı adımlar atmış ve ilk kitabını üretmiştir.Bu kitabın önemi; üniversiteler bitirmiş, akademisyen, profesör olmuş yüzlerce araştırmacının karşısında halk çocuklarının da üretebileceğini göstermiş olmasıdır.

Burjuva üniversitelerinden mezun olup kitaplar yayınlayanlar burjuva ideolojisiyle üretirler. Onların değerleri burjuva değerleridir. Onların ölçüsü batı değerleri diye ifade ettikleri emperylaizmin ideolojik hegemonyasıdır. Çünkü onlar Amerika’ya bağımlı bir eğitim sisteminde yetişen, düzene uygun kafalardır.

 

Seval Aracı ise bir halk çocuğu olarak, halkın değerlerini içeren bir kitap ortaya çıkarmıştır. Burjuva profesörlerinin karşısında halk çocukları vardır. Burjuva değerlerinin karşısında halk değerleri vardır.

Burjuvazi bilgiyi tekeline almıştır. Biz halk çocukları ise bilgiyi öğrenmek için büyük çabalar sarf etmek zorundayız. Burjuvazinin yüzlerce yıldır biriktirdiklerini bir çırpıda öğrenmemiz kolay değildir.

Fakat halk çocuklarının üretimleri çok daha güçlüdür. Çünkü onlar topraktan öğrenip, kitapsız bilendir. Çünkü onlar halktan öğrenip halk için üretendir.

Boran Yayınları olarak halk çocuklarının üretimlerini yayınlamaya devam ediyoruz. Bu kitapla halk çocuklarının içinden yetişen halkın yazarlarına bir yazarımızı daha kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Halk çocuklarına, devrimcilere çağrımızdır; üretmeye devam edin.

Hiç eline kalemi almamış olanlar yazmaya başlasınlar. Unutlayalım ki, açlığa yalnız açlar son verebilir, yoksulluğa ancak yoksullar son verebilir. Bilgisizliğe ise yine bilgiye aç olan yoksul halk çocukları son

verecektir. Halk çocuklarını yazmaya yüreklendirmesi dileğiyle, Seval Aracı’ya başarılar diliyoruz. Yeni üretimlerini bekliyoruz...

BORAN YAYINLARI





0 Reviews