Halkın Avukatı Olmak Anılar

Halkın Avukatı Olmak Anılar

Devamını Oku »


Kitap Adı: Halkın Avukatı Olmak Anılar

Yazar Adı: Avukat Aycan Çiçek

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: Kasım 2023

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

 

3 Adalet mücadelesini hiçbir zaman adliye koridorlarına sıkıştırmayan bir anlayışla avukatlık yapmaya çalıştık. Halkımız neredeyse, nerede hak mücadelesi veriyorsa orada olduk. Mücadelemizden de geri adım atmadık. Bugün ülkemiz üstü açık bir hapishaneye çevrilmeye çalışılıyor. Böylesi bir zamanda tutsaklık, aydın olmanın hak mücadelesi vermenin bedelidir. Bu bedeli ise çoktan göze almıştık.

Emperyalizm ve işbirlikçisi iktidar bizi “terörist” ilan etti. Siyasi bir kararla soruşturmalar, davalar açıldı. Tutsak edildik, “ceza” verildi. Yılmadık, geri durmadık. Açlığımızla adalet talep ettik. Gün oldu adalet için yolları adımladık.

Emeği ile sömürülen, güvencesiz çalıştırıldığı için toprağa verilen işçilerimiz, parasız bilimsel eğitim ve barınma hakkı isteyen öğrencilerimiz, sokak ortasında katledilen, cinsel, sınıfsal, sömürüye uğrayan kadınlarımız, kentsel dönüşüm adı altında sokağa atılan halkımız, dili, dini, kültürü yok sayılan Alevi halkımız, asimile edilmeye çalışılan Kürt halkımız, sokak ortasında katledilenler, hayatını halkın kurtuluş mücadelesine adayan devrimciler ve tüm ezilenler ve yoksullar için adalet istiyoruz.

Av. Aycan Çiçek




0 Reviews