Devamını Oku »

Kitap Adı: MİLİTANLIK

Derleyen: Oktay Kelebek

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: Eylül 2023

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

ÖNSÖZ

Bazı kavramlar vardır ki aslında bir hayatı kapsayacak anlamları olsa da onlara daha soyut ya da daha dar anlamlar yükleriz. İşte bu kavramlardanbiri de “militanlıktır”.

Militanlık dediğimiz zaman ilk başta sadece korkusuzluk, cesaret ve cüret olarak algılarız. Bunların yanı sıra militanlık asıl olarak 7 gün 24 saat, bir ömür süren bir yaşam biçimidir. Yani aslında militanlık bir ömür boyu devrimciliktir.

Bu kitabı derlemedeki amacımız; tüm eksik ve hatalarımızdan dersler çıkartarak hep daha doğruyu yapmaya çalıştığımız bu yoldaki yürüyüşümüzde bizlere yol gösteren olan on yılların birikimiyle kaleme alınmış yazıları toplu bir şekilde geleceğe taşımaktır.

Evet, bu yazıların her biri militanlığın birçok farklı yönünü anlatıyor. İçlerinde bizzat Dayı’nın kaleme aldığı yazılardan devrimci basın geleneğinin ilk yıllarından günümüze yazılan yazılara, kitaplardan notlar halinde çıkartılan kısa yazılardan Özgür Tutsakların militanlığı anlattıkları çizimlere kadar birçok kaynak bulacaksınız.

Yani elinizde tuttuğunuz bu kitap tamamen kolektif bir çalışmanın hatta kolektif bir yaşamın ürünüdür. Kitabın kimi sayfasında neyi, nasıl eksik yaptığımızı, nasıl yaşamamız gerektiğini ve nasıl yaşarsak Anadolu İhtilali’nin yolunu açabileceğimizi bulacağız. Yani bu kitap bir ömür boyu yolumuzu aydınlatarak kendimizi geliştirmemizi sağlayacak, kimi zaman ise kendimizi sorgulatarak öz eleştirel olmamızı sağlayacaktır.

Az öncede dediğimiz gibi; bu kitap on yıllar içerisinde birbirini hiç tanımamış olsa bile ortak inanç, ruh ve bilinçle kaleme alınan yazıların derlenmesi. Bu nedenle öncelikle yazılara emek veren tüm devrimcilere, sonra bu yazıları geçmişten bugüne taşımamızı sağlayan Büyük Aile’mize ve bu yazıları bizden sonraki nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenen yazarımıza teşekkür ederiz.






0 Reviews