Yarına Uzanan Anılar

Yarına Uzanan Anılar

Devamını Oku »


Kitap Adı: YARINA UZANAN ANILAR

Yazar Adı: Emrah Yayla

Yayınevi:

Basım Tarihi: Aralık 2023


ÖNSÖZ

Herkesten ve her şeyden öğrenmesini bilen, hayatın doyumsuz öğrencilerinin anıları her zaman güncelliğini korur.

Yarınlara uzanır ve ışık tutar. Çünkü devrimcilerin anıları içeriğinde nice kahramanlıklar, nice dersler barındırırken kavgayla birlikte kavga içinde yazılmıştır. Yarına Uzanan Anılar kitabı bir devrimcinin çocukluğundan bugüne gördüğü, yaşadığı, biriktirdiği anılardan oluşmaktadır.

Elinizde bulunan kitapta; senin, benim gibi halk çocuklarının mütevazı belleğinden akan anıları ve aynı zamanda bir insanın devrimcileşmesinde biriktirdiği dinamikleri okumuş olacağız.

Bir devrimcinin anıları, hayatı, aynı zamanda tarih belleğimizin satır aralarıdır. Yarına Uzanan Anılar’da yapılan nice kampanyanın, yaratılan nice kahramanlıkların bir devrimcide ve halkta yarattığı etkiyigöreceksiniz.

Elinizde bulunan kitapta, köylünün tapusuna el koymak isteyenlere karşı halkının yanında olup bedel ödemekte tereddüt etmeyen Ahmet Amcanın hikayesini de, “düşünmeme gerek yok geliyorum” diyerek hesapsızca kavgaya girip Dersim’de şahanlaşan Mustafa’nın gelişimini de bir solukta okuyacaksınız.

Yazarımızın “Özlem Durakcan’ın hesabını soracağım” diyerek Çorum dağlarında ölümsüzleşen Selhanla olan paylaşımlarını, gitarına silahı gibi sarılan halkın sanatçısı İbo gibi kahramanlarımıza dair anıanlatımlarını okuyacaksınız.

Şehitlerimizin hayatı aynı zamanda birer eğitim çalışmasıdır. Her devrimcinin anılarında en fazla yer eden şehitlerimizdir. O sebeple her devrimcinin yaşamı, anlatımları için de aynı zamanda bir eğitim çalışması diyebiliriz. Çünkü anılarımızda yalnızca geçmişte yaşananlar yoktur.

Anılarımızda halkımız, vatanımız, şehitlerimiz, geleneklerimiz, sınıf bilincimiz, sınıf kinimiz, öfkemiz, umudumuz, sevincimiz, özlemlerimiz, dünümüz, bugünümüz, yarınımız vardır. Kitabın her bölümünde bunlardan bir parça bulacaksınız.

Anılar bu sebeple bir devrimci için hiçbir zaman nostalji değildir. Geçmiş değildir. Durağan hiç değildir. Kavga içinde hayata yazılmış her anı, bir ders bir deneyimdir. Anılarımız savaşır, savaştırır. En zor anlarımızda bizim gücümüz olur.

“söz uçar yazı kalır, yaşatmak anlatmaktan geçer” diyerek anılarını kaleme alan yazarımız sıcak mücadele içerisinde anılarını hayata yazmaya devam ediyor. Bize de okumak ve bir ömür boyu devrimci kalmak için yaşadıklarımızdan öğrenmek düşüyor.

Herkese iyi okumalar... 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız




0 Reviews