Yabancılaşma Ve Sosyalizm

Yabancılaşma Ve Sosyalizm

Devamını Oku »


Kitap Adı: Yabancılaşma Ve Sosyalizm

Yazar Adı: Ulaş İnci

Yayınevi: Boran Yayınevi

Basım Tarihi: OCAK 2024

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

YAZAR HAKKINDA

Ulaş İnci, 5 Ekim 1997'de İzmir'de doğdu. Kendisinden yaşça küçük iki kardeşiyle birlikte yoksul emekçi bir ailede büyüdü.

Mücadeleyle lise yıllarında tanıştı. Kısa süre içerisinde Dev-Genç saflarında örgütlendi.

Kitabın yayımlandığı tarihe kadar birçok gözaltı ve 4 kez tutsaklık yaşadı. 3.5 yıl faşizmin tecrit hücrelerinde Özgür Tutsak kimliğiyle mücadelesini sürdürdü.

Sosyalizme dair dünya devrim deneyimlerini araştırmaya da yine bu tutsaklık koşullarında başladı. Son tutsaklığında ev hapsiyle tahliye edildi ve 5 ay ev hapsinde kaldı. Bu süre içerisinde de üretmeye devam etti.

"Yaşasın Sosyalizm" isimli kitabı Aralık 2022 tarihinde yayımlandı. Kitabın yayımlanmasından kısa bir süre sonra kitap hakkında toplatma kararı çıkarılırken yazar hakkında örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

Yazarın ikinci kitabı "Sosyalizmin Kazanımları" Haziran 2023 tarihinde; "Sorularla Sosyalizm" ve "Sosyalizm ve Yabancılaşma" isimli iki kitabı da Ocak 2024 tarihinde yayımlandı.

Kitabın yazarı, yalnızca mücadele pratiği ile değil, teori üzerine çalışma ve üretimleriyle de kavga kaçkını tasfiyecilerin "kuşaklar edebiyatı"na karşı Kızıldere geleneğinin kesintizliğinin bir örneğini daha sunmuştur.

Kolektif bir üretim sonucu siz okurlarıyla buluşan bu kitabı; bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele eden ve bu mücadelede şehit düşenlere armağan ediyoruz....




0 Reviews