2 KARDEŞ Dev-Gençli Şura ve Burak Başer Tutsaklıkta Mektuplar

2 KARDEŞ Dev-Gençli Şura ve Burak Başer Tutsaklıkta Mektuplar

Devamını Oku »


Kitap Adı: 2 KARDEŞ Dev-Gençli Şura ve Burak Başer Tutsaklıkta Mektuplar

Yazar Adı: Şura ve Burak Başer Kardeşler

Yayınevi: ŞUBAT 2024

Basım Tarihi: ŞUBAT 2024

 

Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

 

Halkın Sesi Kütüphanesi İçin Tıklayınız

 

Yayınevinden:

“İki Kardeş, İki Dev-Gençli” kitabı Şura ve Burak Başer kardeşlerin tutsaklık sürecinde birbirlerine yazdıkları mektuplardan oluşuyor. İki kardeş birer ay arayla tahliye oldular ama henüz birkaç ay bile dışarıda kalmamışken; Şubat 2024’te, AKP faşizmi tarafından tekrar tutuklandılar. Kitabın bu şekilde kendi el yazılarıyla yayınlanmasının nedeni budur. Mektupları henüz dizilmeden, mizanpajı bitirilmeden tekrar dört duvar arasında teslim almaya çalışıyor AKP faşizmi Dev-Genç’lileri.

Burak Başer, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’da Basın Yayın bölümü öğrencisiyken, yurt parasını 1 ay geciktirdiği için 15 Ekim 2022 tarihinde yurttan atıldı. 10 gün misafir öğrenci olarak kalabilecekken, sosyal medyada yaşadığı adaletsizliği teşhir ettiği için üçüncü gün “tweet atmışsın” denilerek ikinci kez yurttan atıldı. Yaşadığı bu adaletsizliğe karşı 7 Kasım 2022 tarihinde Esenyurt KYK yurdu önünde oturma eylemi başlattı. Burak Başer’in oturma eyleminin iki talebi vardı: birincisi yurda geri alınmak, barınma hakkının geri verilmesi. İkincisi ise parasız eğitim talebiydi. Parasız eğitim istiyordu, çünkü “bu düzende her şey parayla satılıyor, öğrenci olarak değil, müşteri olarak görünüyoruz” diyordu Burak Başer.

14-15 Aralık 2022 tarihlerinde AKP faşizmi “terör” demagojisiyle 7 Dev-Genç’liyi kaldıkları evleri basarak, yol ortasından kaçırarak işkenceyle gözaltına alıp, tutukladı. Burak Başer ve Şura Başer kardeşler de bu 7 Dev-Genç’linin içindeydi.

Dev-Genç’lilere yapılan suçlamalar:

- Dev-Genç TV kurmak,

- Umudun ritmi korosu kurmak,

- “Hücremdeki Sarı Yıldızım” kitabını yazarak gençliğe umut olmak,

- Parasız eğitim ve barınma hakkını istemek,

- Gençlik kitap-kafe açmak…

AKP faşizmi Dev-Genç’lilerin tüm bu faaliyetlerini suçmuş gibi göstererek gençliğin mücadelesini engellemeye, bitirmeye çalıştı.

Yaklaşık bir yıl tecrit hapishanelerinde tutsak edilen ve teslim alınmaya çalışılan Dev-Gençliler, kimi tahliyesinin ikinci ayında kimi de ikinci haftasında tekrar tutuklandı. Burak ve Şura’da bunlardandı.

İki kardeş, iki yoldaş olan Şura ve Burak Başer bu kitabın hazırlık sürecinde şuan tekrardan AKP faşizminin hapishanelerinde direniyorlar.

Şura – Burak Kardeş Yoldaşlar ve direnen tüm özgür tutsaklar adına çıkardığımız bu kitabı yayınlamanın onuruyla…

Boran Yayınları




0 Reviews